AIRBAGS vs. fotelik dziecięcy
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
U mnie występuje konfiguracja 6 poduch - 2 z przodu, 2x w siedzeniach przód, 2x w boczkach tył, kurtyny brak. Może w przedlifcie wychodziły inne konfiguracjemcm44 pisze:Jeśli chodzi o A6 C5, to może być ona wyposażona w poduszki powietrzne w ilości od 4 do 8:
- 4 poduszki powietrzne = dwie przednie (kierowcy i pasażera), dwie boczne (w przednich fotelach), najczęstsza konfiguracja.
- 6 poduszek powietrznych = do powyższych dołożone są dwie kurtyny powietrzne
- 8 poduszek powietrznych = do powyższych dołożone są boczne tylne poduszki powietrzne (boczki kanapy)

Na tylnych boczkach kanapy powinieneś mieć oznaczenie airbagpastaldo pisze:Nie jestem pewny co do poduch w tylnej kanapie.
Słaba jakość zdjęcia, ale w górnej części powinno być widać to oznaczenie.
Kolego mcm44 (jako że siedzisz w poduchach) pytanie z innej beczki, czy sterowniki obsługujące zestaw 6 poduch, różniły się od sterowników z 8 poduchami? Czy wystarczy go tylko przekodować? ... Kiedyś zastanawiałem się nad dołożeniem do samochodu kurtyny powietrznej (mogłem dostać cały komplet w bardzo okazyjnej cenie, ale zrezygnowałem bo obawiałem się innej wersji sterownika).
Generalnie kodowanie załatwia sprawę.
Kodowanie decyduje o konfiguracji sterownika poduszek. Występują różne numery sterowników, ale nie różnią się one ilością pinów, itp. Każdy może obsługiwać każdą ilość poduszek. Różnice mogą występować w czujnikach zderzeniowych, czyli dany numer czujnika przypisany jest do danego numeru sterownika poduszek.
Kodowanie decyduje o konfiguracji sterownika poduszek. Występują różne numery sterowników, ale nie różnią się one ilością pinów, itp. Każdy może obsługiwać każdą ilość poduszek. Różnice mogą występować w czujnikach zderzeniowych, czyli dany numer czujnika przypisany jest do danego numeru sterownika poduszek.
Pozdrawiam,
Łuki
Łuki