Z racji że jestem strasznym gazeciarzem (zboczonym wręcz ) chciałbym rozpocząć luźną dyskusję na temat wyścigu technologi pomiędzy wielką trójka jak w temacie.
Ostatnio zmieniłem swoje a6 2008 na model po lifcie 2009 a właściwie MY2010, między innymi ze względu na nie kwestionowanego lidera systemów w samochodach jakim długo był MMI 3G I 3G+
Pod koniec 2012 roku BMW wypościło zmodernizowany system CIC MY 2013
http://www.f30post.com/forums/showthread.php?t=716464
Miałem okazję spędzić trochę czasu z tym systemem i powiem Wam szczerze iż w moim odczuciu pobił niestety moje ulubione MMI 3g+ . Co go stawia wyżej od naszego rodzimego audiczkowego komputerka, hmmmm,...... na pewno szybkość, procesor, dysk twardy 200gb , przeogromny monitor 10, 2 cala z możliwością podziału, LTE!!!! Pamiętam jak wszyscy narzekali że BMW nie potrafi zrobić kolorowego FISu w zegarach---->>>> w odpowiedzi można śmiało rzec designerzy BMW pojechali po całości prezentując to :shock: :shock: (OSTATNIE 2 FOTY)
Na to wszystko odpowiedział oczywiście Merc ściągając troche z BMW troche z AUDI prezentując nowy system COMAND wraz z nowa klasą S (ZDJĘCIE PIERWSZE). Jedynym minusem jest to iż dostępny jest tylko w klasie S na razie, gdzie BMW ma swòj nowy system w każdym modelu już
Nasza kochana marka z kolei ściągając rozmiar LCD z BMW i zegary trochę z MERCA trochę z BMW zaprezentowała kolejną generację MMI 4G (nazwę zmyślam bo niewiem jaka będzie) całkowicie w nowym stylu ktòry ma wejść w 2015 roku produkcyjnym, zobaczcie sami
http://fourtitude.com/news/Audi_News_1/ ... -audi-mmi/
No i jak wasze wrażenia koledzy i koleżanki?????, mi na chwilę obecną najbardziej z nowych systemòw przypadł do gustu nowy system BMW
Inna sprawą jest też fakt iż BMW oferuje swoim klientom szeroki wachlarz dodatków do aut jak kolorowe zaciski M, ospojlerowania do rożnych modeli, czarne nerki znaczki, emblematy a nawet felgi M Performance i PowerBoxy do podnoszenia mocy. Moim zdaniem na chwilę obecną BMW mocno wyprzedziło konkurencję