Witam,
Mam problem z oświetleniem rejestracji. Miałem wcześniej zamontowane zamiast standardowych żarówek LEDowe SMD i było wszystko ok. Padły, kupiłem nowe, takie same i zaraz po założeniu było wszystko ok, a teraz zauważyłem, ze migają jak szalone (jak stroboskop). Dlaczego tak sie dzieje?
Żarówki sa "niby" lepsze, a nie jakieś tanie. Tą samą żarówke założyłem w oświetlenie nóg kierowcy jest wszystko ok.
Dzieki z góry
Migające oświetlenie rejestracji
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Sprawdź napięcie na stykach żarówki multimetrem ... od razu będziesz też widział czy to napięcie jest stałe czy 'skacze' ... z własnego doświadczenia 'miganie' ledów w 90% jest objawem ich uszkodzenia ...
Spróbuj też włożyć żarówkę odwrotnie ... może mają zamontowany jakiś układ wykrywający polaryzację i to on nawala
Spróbuj też włożyć żarówkę odwrotnie ... może mają zamontowany jakiś układ wykrywający polaryzację i to on nawala

- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Różnie to bywa z ledami - róznica pomiędzy oświetleniem wnętrza, do oświetlenia tablicy polega na sprawdzeniu poprawności świecenia tego drugiego obwodu ... Nie wiem dokładanie (i pewnie niewiele osób wie) jak to jest realizowane, ale może mieć to wpływ dlaczego w miejscu oświetlenia tablicy ledy 'migają' a w nogach nie ... moim zdaniem to uszkodzenie ledów, i tak jak zasugerował Kolega 0x4B25A ori rozwiązanie sprawdziło się w wielu pojazdach (wiem że jest droższe jak chiński odpowiednik)