Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

tylna klapa nie otwiera się

Elektryka
ODPOWIEDZ
Pedross86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

tylna klapa nie otwiera się

Post autor: Pedross86 » 30 mar 2014, 18:26

Wita. Problem mam taki że klapa nie otwiera się a się otwierała wcześniej. Pilot nie działa. Centralny w całym aucie chodzi ale klapa nie otwiera się. Kluczykiem w klapie prubuje i nic tylko w całym aucie centralny chodzi :/ co się mogło zepsuć przecież jeszcze dwa dni do tyłu wszystko było ok. Mam tam boczek zdjęty od klapy bo było rozbierane wcześniej i może coś się tam przewróciło i o coś wadzi ? hmm raczej nie możliwe. A może jakieś zabezpieczenie ? błędy wszystkie skasowane...

[ Dodano: 2014-03-30, 18:26 ]
jest jakiś patent na otwarcie klapy ? tak myśle że najlepszym sposobem jest zerwanie blendy bo przecież nie będę klape ciął :)

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 30 mar 2014, 21:03

Kolego było już to opisane na forum - wierciło się dziurę w blendzie tak aby uzyskać dostęp do cięgna tylnej klapie (oczywiście pod ramką rejestracji :)

Dlaczego przestała się otwierać tylna klapa, cóż może przewody os siłownika się przetarły ... może mocowanie siłownika do cięgna uległo uszkodzeniu. Póki się do tego nie dostaniesz nie będziesz wiedział w czym tkwi problem.

Możesz (ale nie wiem czy to coś da) zdemontować oparcie i wyciąć dziurę w blasze za nim tak aby dojść do kufra.

Pedross86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pedross86 » 31 mar 2014, 17:28

dostałem się przez wnętrze. Bylo ciężko bo mam tam butle z gazem ale tyle dobrze że miałem zdjęty ten boczek na klapie. Wyglądało to tak jakby ten drucik się poluował co idzie do zamka i nie naciągało to tak jak trzeba. Jest jeszcze coś dziwnego. Jest tam taki silniczek i jak założe te druty wszystkie to zamek się nie otworzy mechanicznie bo nie da rady tak naciągnąć. Jak zdejme ten drut od tego silniczka jest ok. Coś albo było tam przerabiane albo coś nie pasuje. Najlepiej jakbym zdjęcie pokazał to by coś wyjaśniło

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja