Jako że dopiero nabyłem kabel KKL podłączyłem się do kompa i wywaliło mi 2 następujące błędy:
1. 774 - czujnik poziomu pojazdy tylny lewy - 76 zwarcie do plusa
2. 776 - czujnik poziomu pojazdu przód lewy - g78 zwarcie do plusa błąd sporadyczny
Przewertowałem kilka tematów, o tym że te kostki mogą być zaśniedziałe itp. Przy zmianie kół wczoraj spryskałem owe wtyczki różnymi preparatami do styków itp. No i niestety błąd wyskoczył dziś ten sam.
Zaznaczam jeszcze, że jak odpalę samochód, i włączam światła to nie poziomuje mi ksenonów - nie ma tego charakterystycznego ruchu lamp.
Wg mnie przy lampach było coś grzebane i nie wiem czy lampy w ogóle posiadają silniczki.
Zaznaczam jeszcze, że na co dzień nie jeżdżę na ksenonach, ponieważ zamontowałem moduł do automatycznego zapalania się świateł drogowych z mocą 30%.
Dodatkowo byłem na stacji diagnostycznej i wysokość świecenia lamp została ustawiona kluczem - więc nie ma mowy o oślepianiu (sam tego nie znoszę), ponadto w aucie jest sportowe zawieszenie - twarde jak nie powiem co, i nawet przy dość sporym obciążeniu auto stoi bardzo sztywno.
Pytanie moje brzmi:
1. Czy istnieje może jakaś możliwość wylogowania tych czujników - żeby na wyświetlaczu nie palił się ten komunikat cały czas.
2. Jak można sprawdzić czy lampy mają silniczki, a jeśli mają to czy są one sprawne.
[ Dodano: 2014-03-29, 12:31 ]
aha, i próbowałem przed chwilą skasować błędy i zrobić adaptację. i tak.. błędy udało się skasować, ale adaptacji już nie udało się wykonać - w momencie jak chciałem wybrać
"Grupa "001"
[Idź!]
to wyskoczył błąd (group 001 not available) - poniżej zrzut...
co poradzicie koledzy

[ Dodano: 2014-03-29, 12:45 ]
jeszcze się tak zastanawiam czy ja mam w ogóle silniczki w lapach... od początku jak auto kupiłem nigdy nie zaobserwowałem ich działania... powiedzcie proszę czy można wylogować w ogóle xenony / czujniki poziomowania itp. żeby ten pieprzony komunikat z deski zniknął

[ Dodano: 2014-03-29, 16:53 ]
A więc tak:
1. silniczki działają, tylko dodatkowo wywaliło mi błąd 01539, który jak próbuję skasować to światła idą na dół, po czym słychać mały terkot i wracają na górę i błąd wyskakuje ponownie ten sam.
Oczywiście adaptacji nie jestem w stanie wykonać. Dodatkowo załączam zrzut ekranu jak kliknąłem "switch to basic settings" i wtedy wyświetliło jakieś parametry...
proszę o radę !
[ Dodano: 2014-03-29, 16:54 ]
A więc tak:
1. silniczki działają, tylko dodatkowo wywaliło mi błąd 01539, który jak próbuję skasować to światła idą na dół, po czym słychać mały terkot i wracają na górę i błąd wyskakuje ponownie ten sam.
Oczywiście adaptacji nie jestem w stanie wykonać. Dodatkowo załączam zrzut ekranu jak kliknąłem "switch to basic settings" i wtedy wyświetliło jakieś parametry...
proszę o radę !