Problem z serwerem
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Problem z serwerem
Cześć.
Ostatnie 3 dni pojawiły się problemy z dostaniem się na stronę klubu Audi A6.
Powodem były pady serwera. Ja mogłem tylko czekać na naprawę i przygladać się temu.
Mamy miesiąc aby uciec z tego hostingu. Rozglądam się za zakupem serwera i proszę jednocześnie o w miare mozliwosci wspieranie budzetu. Za serwer kazdego miesiąca będę płacił dość znaczną kwotę.
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość - dzięki
Doc
Ostatnie 3 dni pojawiły się problemy z dostaniem się na stronę klubu Audi A6.
Powodem były pady serwera. Ja mogłem tylko czekać na naprawę i przygladać się temu.
Mamy miesiąc aby uciec z tego hostingu. Rozglądam się za zakupem serwera i proszę jednocześnie o w miare mozliwosci wspieranie budzetu. Za serwer kazdego miesiąca będę płacił dość znaczną kwotę.
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość - dzięki
Doc
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2013, 13:27 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
- kylo99
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Adam
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
Szczerze mówiac to ja sie wku.. nieziemsko bo nikt nieumiescil zadnej informacji,ani nikt nas niepowiadomił mówie tu nie o wszystkich zarejstrowanych ale o "Nas" tych ktorym zalezy na forum i ktorzy cos tam w jakis sposób wspomogli jak mogli,a tu lipa zero odzewu,zadnego maila,informacji-moim zdaniem tak sie nierobi bo to nietrwalo 2dni!!!
A dodam jeszcze ze nietylko ja myslałem ze nasz guru zawiną;ł sie na wczasy!!! 8-)
Ciekaw jestem co wszyscy na to?
A dodam jeszcze ze nietylko ja myslałem ze nasz guru zawiną;ł sie na wczasy!!! 8-)
Ciekaw jestem co wszyscy na to?
-
macieja910
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Jeszcze raz Wam wyjaśniam. Postaram się jak najbardziej obrazkowo...
Wstaję pewnego ranka, klikam na www.a6klub.pl i widzę, że strona nie działa, a co za tym idzie nie mam dostępu do forum i do bazy danych.
Okazuje się, że serwer wysypał się. Dzwonie, piszę maile do dostawcy usługi w tym przypadku www.prh.pl i dowiaduje się, że serwer padł i robią; co mogą;.
Mija dzień i kolejny a serwer nadal nie działa. Znowu dzwonie zły już pytam i dowiaduje się, że prh.pl poddaje sie, nie bedzie prowadziło hostingu, daje miesią;c na zabranie gratów z serwera i oddaje kasę.
Nadal strona nie działa, ja nadal nie mam dostępu do bazy danych, a co za tym idzie NIE MOGĘ NIKOMU wysłać maila, bo ską;d miałbym go znać.
W końcu serwer zaczyna działać, ale domeny są; nie podpięte. Udaje mi się przekierować samemu domenę i w ten sposób wysyłam Wam maila.
Jak pisałem już w mailingu zakupiłem własną; maszynę w OVH bo mam po dziurki w nosie wszelkich hostingów.
Pozdrawiam
Wstaję pewnego ranka, klikam na www.a6klub.pl i widzę, że strona nie działa, a co za tym idzie nie mam dostępu do forum i do bazy danych.
Okazuje się, że serwer wysypał się. Dzwonie, piszę maile do dostawcy usługi w tym przypadku www.prh.pl i dowiaduje się, że serwer padł i robią; co mogą;.
Mija dzień i kolejny a serwer nadal nie działa. Znowu dzwonie zły już pytam i dowiaduje się, że prh.pl poddaje sie, nie bedzie prowadziło hostingu, daje miesią;c na zabranie gratów z serwera i oddaje kasę.
Nadal strona nie działa, ja nadal nie mam dostępu do bazy danych, a co za tym idzie NIE MOGĘ NIKOMU wysłać maila, bo ską;d miałbym go znać.
W końcu serwer zaczyna działać, ale domeny są; nie podpięte. Udaje mi się przekierować samemu domenę i w ten sposób wysyłam Wam maila.
Jak pisałem już w mailingu zakupiłem własną; maszynę w OVH bo mam po dziurki w nosie wszelkich hostingów.
Pozdrawiam
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Miesięcznie to koszt 100 zł za najtanszy serwer.censored pisze:Doc, mam taka propozycje...powiedz ile trzeba na rok na serwer ustalimy moze jakies skladki i bedziemy mieli spokoj z padajacym serwerem...mysle ze nie sa to jakies straszne koszty....
Ten który kupiłem to:
http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi08.xml
98 zł brutto miesięcznie.
Póki co serwer podłą;czyli już, ale nie zainstalowali jeszcze systemu. Czekam na mail z OVH z danymi do serwera.
Gdy dostane go, zacznę instalować niezbędne graty i przenosić forum.