Ronal 40R8865
Ronal 40R8865
Cześć, mam zamiar kupić koła 18 calowe do A6 AVANT z 2010 roku, wpadły mi w oko takie kółeczka jak na zdjęciu. Jedynie co mnie martwi to rocznik opon
tak felga wygląda zadowalająco, a jak się będzie prezentować hmm sam nie wiem, może coś doradzicie?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Osobiście widziałem C6 na takich felgach i bardzo dobrze to wyglądało.
opony z 2010 nie są takie stare
Ważne, aby opona nie była spękana.
Poproś o bardzo dokładne zdjęcia bieżnika i boku opony-nie ma pęknięć to można śmiało brać zwłaszcza, że 18 nie są tanie
Rozmiar będzie pasował do zaleceń producenta auta?
opony z 2010 nie są takie stare

Poproś o bardzo dokładne zdjęcia bieżnika i boku opony-nie ma pęknięć to można śmiało brać zwłaszcza, że 18 nie są tanie

Rozmiar będzie pasował do zaleceń producenta auta?
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Odpuść te opony. To nic, że mają jeszcze bieżnik, jednak są zbyt stare. Guma już dawno straciła swoje właściwości. Kiedyś czytałam (nie wiem ile dokładnie w tym prawdy), że opona zachowuje swoje właściwości przez 5 lat, a maksymalny okres eksploatacji to 10 lat od daty produkcji.KArtur pisze:auto mam z 2010 a opony na tych kołach z 2005 z bieżnikiem 6 mm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Skrzynia: Manual
]prawdę znają chemicy zajmujący się polimerami .to co czytamy w necie to tzw "urban legend"
greneralnie nie powinno się zakładać opon starszych niż 10 lat nie powinno nie znaczy nie wolno
bywa żę opona 15 letnia jest w lepszej kondycji niż 3 letnia
5 lat od produkcji opona jest objęta pełną gwarancją producenta i spełnia wszystkie parametry zakładane przez producenta
tak więc smieszne są pojawiające teksty żę opona 6-letnia nadaje się na złom
nikogo nie namawiam by na 10 letniej oponie zamykał zegar ale są tacy co jeżdzą po bułki do marketu
greneralnie nie powinno się zakładać opon starszych niż 10 lat nie powinno nie znaczy nie wolno
bywa żę opona 15 letnia jest w lepszej kondycji niż 3 letnia
5 lat od produkcji opona jest objęta pełną gwarancją producenta i spełnia wszystkie parametry zakładane przez producenta
tak więc smieszne są pojawiające teksty żę opona 6-letnia nadaje się na złom
nikogo nie namawiam by na 10 letniej oponie zamykał zegar ale są tacy co jeżdzą po bułki do marketu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Skrzynia: Manual
generalnie zanim coś się stanie -wystrzał to opona da ci znać drganiami ,biciem ,hałasem ,ściąganiem ,pływaniem lub innymi niepokojącymi objawami .
nagły wystrzał nastąpić możę jedynie w wyniku uszkodzenia mechanicznego np najazd na kawałek kątownika .konstrukcja sprawnej opony jest mocniejsza ni z nam się wydaje
nagły wystrzał nastąpić możę jedynie w wyniku uszkodzenia mechanicznego np najazd na kawałek kątownika .konstrukcja sprawnej opony jest mocniejsza ni z nam się wydaje