Witam.
Nowy samochód nowe problemy, mianowicie zakupiłem wymarzone Audi A6 C6 z 2004 roku z silnikiem 2.4 V6 z ,którego jestem jak na razie zadowolony prócz jednego małego mankamentu, w tylnej lewej lampie nie świeci 4 diody led od stopu.
Wyjąłem lampę przeczyściłem styki i nic nie pomogło, z mojej diagnozy wynika to że aby dostać się do tych płytek z diodami jedynym sposobem jest rozklejenie lampy.
Co panowie radzicie?
Spalone diody led w tylnej lampie
Re: Spalone diody led w tylnej lampie
Kolego nic Ci nie da rozklejanie lamp,tylko pozostaje wymiana. Rok temu kupiłem używkę za 100 zł.kamilwwe pisze:Co panowie radzicie?
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam,
też miałem podobny problem (komputer sygnalizował mi awarię jednego tylnego swiatła stop-u).
Same diody są bardzo trwałe!!!
Można je sprawdzić "na krótko" +- 12V DC
!
Po wyjęciu lampy i dokładnym przyjrzeniu się obudowie - zauważyłem niewielkie pęknięcie, które powodowało brak styku pomiędzy panelem a wiązką elektryczną.
Naprawiłem to krótkim wkrętem do metalu fi 2mm - dociągającym wiązkę do obudowy.
Po zamontowaniu do auta jest już ok. (2 lata).
też miałem podobny problem (komputer sygnalizował mi awarię jednego tylnego swiatła stop-u).
Same diody są bardzo trwałe!!!
Można je sprawdzić "na krótko" +- 12V DC

Po wyjęciu lampy i dokładnym przyjrzeniu się obudowie - zauważyłem niewielkie pęknięcie, które powodowało brak styku pomiędzy panelem a wiązką elektryczną.
Naprawiłem to krótkim wkrętem do metalu fi 2mm - dociągającym wiązkę do obudowy.
Po zamontowaniu do auta jest już ok. (2 lata).
Pawel