Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Podlaczenie tempomatu 2.8 AQD

Elektryka
ODPOWIEDZ
Stitch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Podlaczenie tempomatu 2.8 AQD

Post autor: Stitch » 16 mar 2014, 09:19

Witam. Przymierzam się do montażu tempomatu w moim aucie. Wiem już że przy elektronicznej przepustnicy potrzebna jest tylko manetka i wiązka. Czy mógłby ktoś opisać gdzie należy się wpiąć wiązką? Lub czy jest różnica przy podłączaniu w 2.8 i 2.5 tdi ? Bo do diesla znalazłem opis ale nie wiem czy podejdzie pod mój silnik. Z góry dzięki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: Podlaczenie tempomatu 2.8 AQD

Post autor: kot919 » 16 mar 2014, 12:30

Stitch pisze:Witam. Przymierzam się do montażu tempomatu w moim aucie. Wiem już że przy elektronicznej przepustnicy potrzebna jest tylko manetka i wiązka. Czy mógłby ktoś opisać gdzie należy się wpiąć wiązką? Lub czy jest różnica przy podłączaniu w 2.8 i 2.5 tdi ? Bo do diesla znalazłem opis ale nie wiem czy podejdzie pod mój silnik. Z góry dzięki i pozdrawiam
Nie pamiętam jak to było w przypadku 2.5 ale u ciebie będzie tak:
Wiązką wpinasz się w złącza, które są w skrzynce komputera ECU schowanej w przedziale silnia pod plastikową osłoną przykrywająca akumulator, serwo i właśnie ECU.
Dostaniesz się do środa odkręcając 5 wkrętów (z tego co pamiętam)

Wiązkę musisz podłączyć tak:
3 konektor manetki podłączasz do 9 konektora w białym 15styk złączu w skrzynce ECU
2 konektor manetki podłączasz do 8 konektora w białym 15styk złączu w skrzynce ECU
5 konektor manetki podłączasz do 7 konektora w białym 15styk złączu w skrzynce ECU
4 i 7 konektor manetki podłączasz do 10 konektora w białym 15styk złączu w skrzynce ECU
6 konektor manetki podłączasz do +12V po stacyjce - w skrzynce ECU znajdziesz bezpieczniki do których możesz się podłączyć

Aktywacje przeprowadzasz tak samo jak w dieslu <okok>

Stitch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Stitch » 19 mar 2014, 12:41

Czyli dokładnie tak samo jak w 2.5 TDI. Dzięki wielkie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja