[Audi A6 C5] Panel sterowania menu - nie wszystko działa
-
- Forum Audi A6 / A7
[Audi A6 C5] Panel sterowania menu - nie wszystko działa
Witam.
Mam problem z panelem sterowania komputerem i nawigacją (tym obok dźwigni ręcznego) w A6 C5 2003r.
Po wciśnięciu przycisku menu nie ma żadnej reakcji, podobnie po przekręceniu tego pokrętła. Nic nie dzieje się również po tym jak wcisnę "return", "info" i tą ikonę z trzema autkami. Działa jedynie przycisk "navi".
Wymontowałem ten panel, sprawdziłem i wszystkie microswitche są OK. Układ raczej nie był zalany, wygląda na to że jest w porządku.
Czy spotkaliście się z takim problemem?
Czy to wina komputera, że nie reaguje na polecenia?
A może kabel się gdzieś przetarł? (tylko dlaczego to jedno polecenie działa)?
Pozdrawiam.
Mam problem z panelem sterowania komputerem i nawigacją (tym obok dźwigni ręcznego) w A6 C5 2003r.
Po wciśnięciu przycisku menu nie ma żadnej reakcji, podobnie po przekręceniu tego pokrętła. Nic nie dzieje się również po tym jak wcisnę "return", "info" i tą ikonę z trzema autkami. Działa jedynie przycisk "navi".
Wymontowałem ten panel, sprawdziłem i wszystkie microswitche są OK. Układ raczej nie był zalany, wygląda na to że jest w porządku.
Czy spotkaliście się z takim problemem?
Czy to wina komputera, że nie reaguje na polecenia?
A może kabel się gdzieś przetarł? (tylko dlaczego to jedno polecenie działa)?
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie nie mogę się połączyć z nawigacją.Kiedy połączyłem się z licznikiem, wyszedł błąd nawigacji-01402 czyli błąd magistrali danych .Próbuję odzyskać też rds na fisie, dlatego zmieniałem kodowanie zegarów i teraz się zastanawiam czy ten brak rds nie jest właśnie jakoś powiązany z tą nieszczęsną navi. Tylko, teraz nie wiem od czego zacząć