Witam,
jak wycignac z drzwi kierowcy, gdzie podważyć panel kontrolny szyb w taki sposób, żeby czegoś nie uszkodzić?
Dziękuję za pomoc.
Pzdr.[/code]
panel kontrolny szyb i ich blokady, pomoc w rozebraniu
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
tak, teraz to wydaje się banalne
. Dzięki serdeczne.
[ Dodano: 2014-03-18, 19:41 ]
Powiem Ci, ze po pierwszej probie 15 min. nie udało mi się wciskając śrubokręt znalesc zacisku, żeby go odblokować, ehhhh. Kolejne próby wkrótce
.
Pzdr.[/list]
[ Dodano: 2014-08-05, 20:52 ]
aaaaaaaaa do tej pory, mimo pomocnych rysunków, nie udało mi się trafić w zaciś i go wcisnąć. Pewnie powiecie, że muszę próbować aż się uda
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
[ Dodano: 2014-03-18, 19:41 ]
Powiem Ci, ze po pierwszej probie 15 min. nie udało mi się wciskając śrubokręt znalesc zacisku, żeby go odblokować, ehhhh. Kolejne próby wkrótce

Pzdr.[/list]
[ Dodano: 2014-08-05, 20:52 ]
aaaaaaaaa do tej pory, mimo pomocnych rysunków, nie udało mi się trafić w zaciś i go wcisnąć. Pewnie powiecie, że muszę próbować aż się uda

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
gilbert0601, Pewnie już go wyciągnąłeś ale wstawię to tak dla potomnych 
Procedurę wykonuje się zgodnie z opisem Koleginokti. Sztuka polega na tym, aby śrubokrętem trafić w taki zatrzask - trzeba wykonać ruch zgodnie z czerwoną strzałką. Czasem zdarzy się umieścić śrubokręt w miejscu oznaczonym niebieską strzałką - wtedy to na pewno nic się nie da zrobić
Moja rada - włóż śrubokręt do otworu zgodnie z instrukcją na głębokość około 1cm następnie przesuń rękojeść w kierunku zamka drzwi (w ten sposób główka śrubokrętu przesunie się w kierunku przodu uchwytu drzwi), następnie wsuń go do oporu i przesuń rękojeść w przeciwną stronę ( w kierunku przodu uchwytu drzwi). Na koniec pchnij śrubokręt tak jakbyś chciał wypchnąć panel z uchwytu.
Ja przy pierwszym demontażu też miałem problem ... Teraz to już rutynowa operacja

Procedurę wykonuje się zgodnie z opisem Koleginokti. Sztuka polega na tym, aby śrubokrętem trafić w taki zatrzask - trzeba wykonać ruch zgodnie z czerwoną strzałką. Czasem zdarzy się umieścić śrubokręt w miejscu oznaczonym niebieską strzałką - wtedy to na pewno nic się nie da zrobić

Moja rada - włóż śrubokręt do otworu zgodnie z instrukcją na głębokość około 1cm następnie przesuń rękojeść w kierunku zamka drzwi (w ten sposób główka śrubokrętu przesunie się w kierunku przodu uchwytu drzwi), następnie wsuń go do oporu i przesuń rękojeść w przeciwną stronę ( w kierunku przodu uchwytu drzwi). Na koniec pchnij śrubokręt tak jakbyś chciał wypchnąć panel z uchwytu.
Ja przy pierwszym demontażu też miałem problem ... Teraz to już rutynowa operacja