Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

2.5 tdi 150km stracił moc

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
xZippox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

2.5 tdi 150km stracił moc

Post autor: xZippox » 08 mar 2014, 12:11

A więc na początku chce zaznaczyć że szukałem tego zagadnienia na forum ale nie znalazłem przypadku podobnego do mojego. Sprawa ma się następująco:
Kilka dni temu oddałem samochód do mechanika na wymiane klocków, tarcz itp. Poinformował mnie że przy okazji podpinali samochód pod komputer i wykasowali jakieś błędy. Wczoraj odebrałem samochód i jeździ jak by miał 50km w dodatku wkręca się na max 2.4tyś obrotów :[ :[ Z istotniejszych rzeczy jakie zauważyłem w aucie to : niedziałający fis(przed oddaniem też nie działał), świecąca kontrolka abs-u i nie wiem czy to istotne ale z tego co zauważyłem musiał odłączać akumlator (radio było zablokowane). Podejrzewam że bez podpięcia do kompa się nie obejdzie ale licze na cud że ktoś mnie uratuję swoją radą <lol>
Samochodzik w nadwoziu avant z silnikiem 2.5tdi 150km, manualną skrzynią biegów i quattro.

Awatar użytkownika
Klinika Diesel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Klinika Diesel » 09 mar 2014, 01:32

Co konkretnie wymieniali ? kontrolka ABS świeciła wcześniej czy dopiero po odbiorze samochodu ? oprócz braku mocy i wkręcania się na obroty jakieś inne objawy kolego zauważyłeś (np. dymi itp.) ? i dlaczego robili cokolwiek innego niż było uzgodnione ?

xZippox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xZippox » 09 mar 2014, 14:35

Tarcze, klocki, tylny zacisk i przeguby wewnętrzne i zewnętrzne z przodu. Abs świecił się już przed oddaniem - to też mieli zrobić ale... nie dali rady się z nim połączyć po podpięciu samochodu pod komputer, przynajmniej tak mi powiedzieli. Z tego co zauważyłem to dymi na biało. O ile mam dobre spostrzeżenia to jest to chyba przepływomierz <mysli>

kryhawrc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krystian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kryhawrc » 09 mar 2014, 22:58

Jeśli chodzi o ABS to na bank ruszyli kabel(bądz urwali) lub czujnik ABSu, przy wymianie przegubu też raz tak miałem. Co do reszty to: -powieśić za jaja- <nerwus> gnoja-niech naprawia.
A jeśli chcesz tu uzyskać pomoc- to diagnostyka

xZippox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xZippox » 10 mar 2014, 19:29

Abs świecił się już przed oddaniem samochodu. Jest możliwe żeby wytłuczone przeguby coś od niego uszkodziły?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja