Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ MANUAL] Naprawa lub wymiana skrzyni

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
qualbeat
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ MANUAL] Naprawa lub wymiana skrzyni

Post autor: qualbeat » 09 mar 2014, 14:31

Witam , od niedawna jestem posiadaczem Audi A6 , Pierwsza rzecz z jaką musze sobie poradzić to niesprawna skrzynia Multitronic i teraz jako że nie jestem jeszcze dobrze zorientowany w temacie to staje przed takimi oto dylematami , jedyną opcją którą do tej pory sprawdziłem była ta najbardziej oczywista czyli naprawa ,ceny różne bez oględzin panowie nie byli w stanie podac konkretnej ceny ale wszystko co mówili oscylowało w granicach 3-6tys złotych. Dlatego nurtują mnie takie kwestie jak to czy skrzynia biegów z innego samochodu np. anglika będzie pasować ?

Słyszałem też o opcji zmiany skrzyni na manualną ale nie wiem jak z jakością takiej operacji . Jeżeli kupię manualną skrzynie - używkę , czy każdy manual bedzie pasował do tego silnika, czy trzeba szukać po jakichś kodach i czy w 100% taka przekładkę da się zrobić porządnie, pod względem mechanicznym, elektronicznym? Prośba o namiary

Jednym słowem zastanawiam sie na czym najlepiej wyjde zarówno jeśli chodzi o cene jak i o jakośc bo wiele sie już nasłuchałem o tych multitronicach , koszt naprawy byłby do przełknięcie gdyby nie to że za rok czy dwa mogła czekać by mnie następna . Co według was będzie najlepszym rozwiązaniem ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja