Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Brak ładowania 2.0 BRE

Elektryka
ODPOWIEDZ
karolsieradz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Brak ładowania 2.0 BRE

Post autor: karolsieradz » 10 mar 2014, 23:41

Witam !

Od dłuższego czasu borykam się z falowaniem obrotów biegu jałowego. Moja uwaga skupiała się na mechanice silnika,ale ostatnio zauważyłem, że problem leży w elektryce. Na postoju obroty zaczynają falować po włączeniu odbiornika prądu np klimatyzacja czy ogrzewanie tylnej szyby dodatkowo przygasa lampka oświetlenia i nawet przy nie rozgrzanym silniku włącza się wentylator. ładowanie przy tym cały czas 13.4-13.5V. Wczoraj sprawdziłem masę silnika, kostkę z niebieskim kablem alternatora i wyjąłem z gniazd przekaźniki spod kolumny kierownicy i przeczysciłem ich styki. Po złożeniu wszystkiego dziwna sprawa. Na biegu jałowym obroty podniosły się do ok 1000rpm oraz brak ładowania 11.7 - 12.3v a w trakcie jazdy bardzo znikome max 13v Słychać cykanie przekaźników pod kierownicą i nic poza tym. Co dziwne vcds pokazuje zero błędów żadna kontrolka się nie zapaliła. Zamieniłem przekaźniki miejscami ale zero reakcji. Przekaźniki cykają czyli chyba dobre. W poniedziałek jade sprawdzić alternator. Macie jakieś sugestie co jeszcze sprawdzić ?

[ Dodano: 2014-03-10, 23:41 ]
Problem rozwiazany. Przewód masy silnika padł

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja