Ok, ale jesteś pewien że poziomowanie Ci nie działa? Skoro nie ma żadnego błędu w sterowniku, to może wszystko jest OK.
Jak to najprościej sprawdzić - najlepiej po ciemku stanąć na wprost garażu włączyć światła. Następnie dociążyć czymś samochód - najlepiej 2 znajomych niech usiądzie na progu bagażnika - zobaczysz wtedy że linia świateł na garażu pójdzie w górę. Teraz wyłącz światła i włącz je ponownie - linia światła powinna się opuścić. Teraz wyłącz światła, karz znajomym zejść z progu bagażnika - linia świateł powinna pójść w dół. Wyłącz i włącz światła - a zauważysz że linia świateł pójdzie do góry. 
Możliwe że przed każdym włączeniem świateł będzie trzeba przekręcić kluczyk w pozycję OFF a potem ON (nie pamiętam teraz jak ja to robiłem)
Jak wspomniałem, system świateł w audi (w tym roczniku) jest statyczny i poziomuje światła jednokrotnie po ich włączeniu. Nie robi przy tym samotestu jak w nowszych samochodach (światła za każdym razem idą do góry i na dół).
Ponadto, jeżeli w module nie ma żadnego błędu, i nie zauważyłeś regulacji (tzn ruchów) strumienia światła, to może masz wyłamane mocowania silniczków regulacyjnych w reflektorach.
Powodzenia w diagnozie