Robiłem dzisiaj przymiarki i okazało się że atrapa z RS ma przesunięty otwór na "język" zamka o kilka cm względem ori gryla S6.
Niby da się założyć tak jak jest, ale wówczas język wychodzi trochę pod kątem i przy pełnym wysunięciu haczy o krawędzie otworu.
Pytanie jest takie: czy da się jakoś wyregulować/przestawić coś w zamku albo języku? A może trzeba zmienić jakiś element żeby wszystko było jak trzeba?
[S6 C5] Grill od RS6 do S6
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
Immo, jedyną opcją jest przestawienie lizaka
nie wiem czy on jest znitowany na stałe,czy ma mozliwośc przesunięcia na boki bo nie chce mi się teraz biegac do samochodu
w sumie widzę 2 opcje:roznitowac i skręcic na srubki w miejscach małych otworów wczęsniej rozwiercając prawidłowy na większy bądz druga metoda bardziej drastyczna
wyciagasz cały mechanizm,nacinasz szlifierką lizak w zgieciu do połowy po przeciwnej do kierunku korekcjii,po skorygowaniu,sprawdzeniu kładziesz ładny spaw,możesz przeszlifowac i podkład
w przypadku nacinania z tej samej strony w którą masz zamiar korygowac musisz sie liczyc z dwu lub trzykrotnym nacięciem bo materiał sie zamknie,plusem jest mała szczelina na spaw 

-
- Forum Audi A6 / A7
Immo, wszystko zalezy od tego czy chcesz zostawic swój ori zamek czy trochę porezac
jeśli zostawic to mozesz spytac sprzedającego z tej aukcji o sam zamek,normalnie używki chodzą po ok.50 zeta :
http://allegro.pl/grill-gril-atrapa-aud ... 35413.html
jesli chodzi o twój zamek to po przewertowaniu internetu jak dla mnie sprawa jest bardzo prosta
chodzi jedynie o zmianę konta na lizaku,bo róznica miedzy otworami to ok 3 cm(około)
gdybym był na twoim miescu naciałbym lizak pod plastykiem tam gdzie kończy sie wytłocznia po prawej stronie twojej fotki do połowy materiału i dogiął zamykając materiał
w moimmniemaniu nawet nie trzeba spawac,poniewaz nie zachodzą tam zadne siły i wystarczy konserwacja
zmieni się kąt lizaka,oraz kąt kąt miedzy lizakiem a tym ramieniem z otworami,co za tym idzie lizak schowa sie głębiej w atrape
poza tym nie wiem czy ktoś to przerabia <mysli>nawet na alledrogo masz maski razem z atrapą bez przzeróbki zamka,ewidentnie lizak idzie po skosie np:
![Obrazek]()

http://allegro.pl/grill-gril-atrapa-aud ... 35413.html
jesli chodzi o twój zamek to po przewertowaniu internetu jak dla mnie sprawa jest bardzo prosta

poza tym nie wiem czy ktoś to przerabia <mysli>nawet na alledrogo masz maski razem z atrapą bez przzeróbki zamka,ewidentnie lizak idzie po skosie np:
- Michałł
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Q5
- Nadwozie: Van
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
groupcp.php?g=40708
pisz do Pisiego z forum on ogarnia te tematy (Pisi) wejdz w grupe vip szybciej go znajdziesz
pisz do Pisiego z forum on ogarnia te tematy (Pisi) wejdz w grupe vip szybciej go znajdziesz
Forum Audi A6
Klub A6
A6 Forum
Klub A6
A6 Forum
TadzioNorek, właśnie nie chcę rezać, bo po pierwsze metaloplasta ze mnie żaden, a po drugie gdybym chciał kiedyś wrócić do serii to musiałbym szukać nowego zamka 
Niemniej Twój patent wydaje się całkiem w porządku i pewnie komuś się przyda
Michałł, Pisi pierwszy się odezwał z propozycją nie do odrzucenia
więc po prostu wymienię zamek 
Dzięki Panowie

Niemniej Twój patent wydaje się całkiem w porządku i pewnie komuś się przyda

Michałł, Pisi pierwszy się odezwał z propozycją nie do odrzucenia

Dzięki Panowie