Witam Panowie mam taki problem kolega nie mógł odpalić audi a6 2.5 TDI 180 KM więc stwierdził że kupi inną pompę. Pompę mu przysłali tylko różni się ostatnimi cyframi ta nowa ma numer 30 a stara 33. po założeniu auto nie odpala. (Na plaku chodzi) ciśnienie na wtryskach jest duże aczkolwiek widać bańki powietrza na zasilaniu pompy. Sprawdziłem pompkę paliwa w zbiorniku nie działa paliwa ma poniżej pół zbiornika. Błąd na komputerze wyskakuje tylko od Iglicy G80 żadnych innych błędów ( Interfejs to SCANDIAG) moje pytanie czy ta inna pompa po prostu nie pasuję czy przez tą pompkę w zbiorniku nie może odpalić. Rok auta to 2001 więc adaptacja chyba odpada już sam nie wiem czemu nie może odpalić.
Z góry dziekuję za Odpowiedz. Pozdrawiam Tomasz
audi a6 2.5 TDI 180 KM Nie odpala
Musisz mieć pompę z tym samym numerem L (literą) lub ewentualnie dodatkowo LX co oznacza fabrycznie regenerowaną . W twoim przypadku możesz mieć problemy z immo .Możesz spróbować kodować jeżeli znasz PIN lub zczytaj PIN z licznika ,i wyłącz immo i zobacz czy uda się uruchomić ewentualnie zregeneruj starą pompę .
AUDI - Przewaga dzięki technice
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AAT 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A więc adaptowałem pompę do immo wszystko się udało ale błąd iglicy dalej jest i autko nie odpala zastanawia mnie jedno czy to przez to że są różne pompy bądź zauważyłem że w tym przeźroczystym przewodzie jak odpowietrzę i pale na plaku to widzę że idą bańki powietrza nawet jak dam paliwo z bańki skąd tam powietrze ?