witam. Mam pytanie do forumowiczów czy macie jakies materialy na temat skrzyn biegów 4HP-18 CDS bo kupiłem audika z taka skrzynia i nie wiem od czego zaczac,czyli jaki olej lac jak go wymienic statycznie lub dynamicznie(jak to zrobic i na czym to polega) bo automaty to nie moja specjalnosc i nie wiem czy moge ja traktowac jak tiptronic.
I czy olej MOBIL1 ATF 220 lub ATF320 nadaje sie do mojej skrzyni bo niechce narobic bigosu(wiem ze filtr oleju to tylko z MANN....).Prosze o wyrozumialosc bo o skrzyniach 4HP-18 to nie ma duzo tematów w opcji szukaj. Mój email wawrzon28@wp.pl prosze o jakies materialy. 
pozdrawiam 
z góry dziękuje

[100 C4 2,5TDI] pomoc w obsłudze skrzyni autom.4HP-18
- 

wawrzon28
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Artur
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
[100 C4 2,5TDI] pomoc w obsłudze skrzyni autom.4HP-18
					Ostatnio zmieniony 24 lip 2010, 22:07 przez wawrzon28, łącznie zmieniany 2 razy.

- 

wawrzon28
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Artur
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
zauważyłem ze nie zaswiecaja sie mi swiatla cofania gdzie znajde czujnik albo przyczyne braku swiatel. 
[ Dodano: 2010-12-25, 13:10 ]
forumowicze ostatnio borykam sie z takim problemem ze miedzy 3 a 4 biegiem czasami rosna mi obroty na chwile i po zmianie biegu wraca wszyastko do normy. Dzieje sie to po dłuższej jezdzie i powyzej 2tyś/obr. Olej wymieniony. Pomocy

[ Dodano: 2010-12-25, 13:10 ]
forumowicze ostatnio borykam sie z takim problemem ze miedzy 3 a 4 biegiem czasami rosna mi obroty na chwile i po zmianie biegu wraca wszyastko do normy. Dzieje sie to po dłuższej jezdzie i powyzej 2tyś/obr. Olej wymieniony. Pomocy
- 

Majstere21
- Forum Audi A6 / A7 
Witam..... mam te same objawy 
brak wstecznego - brak sterowania na przekaznik 210
przepuszcza z 3 na 4 ..... najczesciej na zimno ale i na cieplym potrafi szwankowac.
do tego mam jeszcze jeden problem..... obok wyswietlacza biegow po prawej stronie mam kontrolki i jedna z nich to " check engine " ktora zaswieca sie 32 razy po przekreceniu stacyjki.Czy jest to kontrolka skrzyni biegow??błedow pod VAG'iem nie widac wiecie cos na ten temat??
 wiecie cos na ten temat??
ktos cos wie na ten temat??

brak wstecznego - brak sterowania na przekaznik 210
przepuszcza z 3 na 4 ..... najczesciej na zimno ale i na cieplym potrafi szwankowac.
do tego mam jeszcze jeden problem..... obok wyswietlacza biegow po prawej stronie mam kontrolki i jedna z nich to " check engine " ktora zaswieca sie 32 razy po przekreceniu stacyjki.Czy jest to kontrolka skrzyni biegow??błedow pod VAG'iem nie widac
 wiecie cos na ten temat??
 wiecie cos na ten temat??ktos cos wie na ten temat??