Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[INNY] Dziwne doładowanie z turbo jak i upust z dv

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
vasylos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[INNY] Dziwne doładowanie z turbo jak i upust z dv

Post autor: vasylos » 05 lut 2014, 22:51

Witam

Posiadam c5 1.8 t "awt" problem koledzy polega na tym że przed naprawa auta stwierdziłem zapchana odmę jak i uszkodzony zawór dv który przepuszczał powietrze i głośno zaczął sapac przy każdorazowym dodaniu gazu. Wraz z tymi usterkami zauważyłem coś w rodzaju samoprzyśpieszania auta a wiec dodając delikatnie pedałem gazu np. na 4 biegu w momęcie kiedy zaczyna stawac turbo ono nie napędza sie płynnie tylko czuję dużo gwałtowniejsze przyśpieszenie a zaraz po chwili upust z dv. Nie ma znaczenia na jakim biegu jadę nadmienię ze gdy zacznę wciskac gaz mocniej auta przyspiesza prawidłowo i bez żadnych wachnięc. Problem pojawia się gdy jadę spokojnie i próbuję delikatnie operowac gazem słyszę znowu zawór dv jak sam upuszcza i jak sama wstaje turbina . Po naprawie odmy jak i zamontowaniu nowego zaworu dv problem znikł na około 7km a pózniej wrócił .CDIF nie pokazał w sterownikuł błędów zarówno przed jak i po naprawie . pompcy

Łukasz13
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Łukasz13 » 06 lut 2014, 02:01

Byc może jest jakis problem ze sterownaniem turbiny, logi dynamiczne prawde powiedza
A4 1.8T AWT ~~250 KM
Pomoc,chiptunig 1.8t,2.7bit

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja