Cześć,
mam problem z MMI. Niby mój temat się dubluje ale cały wieczór czytam szukam i wszędzie jest napisane że przy zalaniu wzmacniacza włącza się na 5 s. napis startowy po czym gaśnie natomiast u mnie :
na wzmacniaczu nie ma wody (i tak by zamarzła może dlatego jej nie widać)
napis startowy po włączeniu nie gaśnie ale nie mogę włączyć przyciski sterujące kolo lewarka się nie podświetlają a jak chce wyłączyć podświetlenie MMI to nie ma żadnej reakcji cały czas jest tylko ekran startowy...?
Fakt że padł mi zupełnie akumulator ale później zrobiłem 200-300 km i wszystko było ok aż tu nagle siadam do auta i nie działa...?
Dopuszczałem myśl że może zalałem ten wzmacniacz ale u mnie cały czas świeci MMI i nie ma reakcji...?
Proszę o pomoc w tej sprawie. Albo jak jest ktoś z okolic Rzeszowa chętnie mogę umówić się na jakąś diagnostykę.
Pozdrawiam
Nie do końca typowy problem z MMI
Plyn do spryskiwaczy raczej zamarza przy nizszej temperaturze niz 0 stopni wiec dobrze bym obejrzal graty w bagazniku, Plyn saczy sie po kablach wprost do srodka wzmacniacza wiec ciezko golym okiem zauwazyc. Najlepiej podpial VCDS'a I prawde ci powie wtedy 
Pozdro

Pozdro
Czipsy, Diagnostyka, Flashowanie UK
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Rozrząd Audi A6 C6 2.7 TDI BPP.
Dzięki za odpowiedzi.
Reset jak robie to żadnej reakcji kompletnie nic się nie podświetla itp... zastanawia mnie dlaczego nie ma reakcji na przycisk od włączania i wyłączania wyświetlacza mm cały czas logo audi z napisemi...
Natomiast dziś było już +5 i cały dzień stał na słońcu więc może by było widać jakąś wilgoć bo u mnie widać tylko kurz na wzmacniaczu... Wyciągnę ten cały mechanizm na weekendzie i wysuszę wtedy zobaczymy...
Raz miałem podobnie że włączyłem mmi na wyłączonym silniku i później wyłączełem poszedłem po czym włączyłem auto i mmi się nie włączyło i nie chciało dalej włączyć ale wyłączyłem silnik włączyłem jeszcze raz i już było ok (było to jakieś 2 miesiące temu).
Reset jak robie to żadnej reakcji kompletnie nic się nie podświetla itp... zastanawia mnie dlaczego nie ma reakcji na przycisk od włączania i wyłączania wyświetlacza mm cały czas logo audi z napisemi...
Natomiast dziś było już +5 i cały dzień stał na słońcu więc może by było widać jakąś wilgoć bo u mnie widać tylko kurz na wzmacniaczu... Wyciągnę ten cały mechanizm na weekendzie i wysuszę wtedy zobaczymy...
Raz miałem podobnie że włączyłem mmi na wyłączonym silniku i później wyłączełem poszedłem po czym włączyłem auto i mmi się nie włączyło i nie chciało dalej włączyć ale wyłączyłem silnik włączyłem jeszcze raz i już było ok (było to jakieś 2 miesiące temu).
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
A czy możesz wejść w car/setup czy całkowita zwiecha?
Czy w mmi masz wskaźnik naładowania akumulatora?
Ile masz tam % naładowania? o ile możesz wejść w car.
Czy bezpieczniki od strony pasażera i kierowcy sprawdzałeś, są ok?
Jeśli masz ok opis, to masz sedana. Problem zalewania dotyczył kombi.
Czy odłączałeś akumulator na 5 min, a później podłączałeś ? może odłączenie coś pomoże.
Mi się powoli kończą pomysły, mógł paść też sterownik MMI.
Mi to wygląda tak jakby mmi startowało, ale się nie uruchamiało. Tak jakbyś na włożonym kluczyku wyłączył MMI, a ekran z logo się wtedy wyświetla.
Czy w mmi masz wskaźnik naładowania akumulatora?
Ile masz tam % naładowania? o ile możesz wejść w car.

Czy bezpieczniki od strony pasażera i kierowcy sprawdzałeś, są ok?
Jeśli masz ok opis, to masz sedana. Problem zalewania dotyczył kombi.
Czy odłączałeś akumulator na 5 min, a później podłączałeś ? może odłączenie coś pomoże.
Mi się powoli kończą pomysły, mógł paść też sterownik MMI.
Mi to wygląda tak jakby mmi startowało, ale się nie uruchamiało. Tak jakbyś na włożonym kluczyku wyłączył MMI, a ekran z logo się wtedy wyświetla.
Dzięki za odpowiedz. Sprawa jest dosc dziwna bo reset probowalem wiele razy az w czwartek zadzialal i sie zresetowal z efektem takim ze dziala...? Dzis rano znow mi sie tak przycial ale zrobilem reset i za 1 razem zadzialal... Moze cos mi pada nie wiem... Odpowiadajac na pytanie nie moglem wogole wejsc w mmi w nim zadnej reakcji... Mam tez taki problem ze od jakiegos miesiaca navi mi nie dziala pokazuje moja lokalizacje 200 km od Rzeszowa i ze ma 0 satelitów...
Pozdrawiam
Pozdrawiam