Czy ktokolwiek z Was sie spotkał z tym że pneumatyką w morozach i zimnie zaczuna wariowac?
Po zgaszeniu i zapaleniu silnika i zaplony wraca do normy. Stało mi sie to przez ten weekend 3 razy. Ledwo wrociłem do domu z całkowicie obniżonym autem. Z niecierpliwoscia czekam poniedziałku i boje sie czy dojade domechanika, teraz niby wszystko jest ok.
Odpaliłem dzisiaj auto w garażu i bez problemow podniosłem na najwyższy poziom
Pozdrawiam
Piotr
Pneumatyczne zawieszenie w Allroad 2006
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam w ten weekend miałem ten sam problem. W sobotę w garażu znalazłem Allroada leżącego na ziemi. Gasiłem, zapalałem i nic:/ w poniedziałek miałem kombinować coś z serwisami, ale w niedziele odpaliłem i wszystko wróciło do normy:) W poniedziałek jezdziłem bez problemu. Dzisiaj odjeżdżam z pod pracy i po 500 metrach jest całkowicie na ziemi, tak nisko że mogę zrobić pół obrotu kierownicą, bo już obciera o nadkola:/. W niedzielę zanim się podniósł po zgaszeniu silnika było słychać jak z okolic pompy szybko schodzi powietrze i nagle był odgłos jak by coś się zatkało > po odpaleniu było już ok.( podniósł się) Wniosek laika: jakiś zawór powietrza się przyblokował i raz działa sprawnie, raz się zawiesza. Co tym myślicie?
Da się to jakoś szybko naprawić, tak aby jakoś do serwisu dojechać? Samochód porzuciłem na parkingu i nie wiem czy wzywać jutro lawetę, czy coś da się awaryjnie na miejscu zreperować?
Z góry dzięki za pomoc.
Da się to jakoś szybko naprawić, tak aby jakoś do serwisu dojechać? Samochód porzuciłem na parkingu i nie wiem czy wzywać jutro lawetę, czy coś da się awaryjnie na miejscu zreperować?
Z góry dzięki za pomoc.