drgania od 160 do190 obrotow
-
- Forum Audi A6 / A7
drgania od 160 do190 obrotow
Witam mam taki problem w mojej audi 3.0 tdi tip od 160 do 190 obrotow na kazdym biegu czy na D/S/CZY TIPIE sa takie drgania od 2tys normalnie plynnie samochod ciagnie mam kompa vag-com i vas-pc i nic nie pokazuje zero blędow a troszkę mnie to denerwuje ale jak jadę dynamicznie to tego niema czy ktoś wie o co chodzi pozdrawiam.
darek12345, jeżeli to nic związanego z silnikiem, to trochę podobna przypadłość miałem osobiście, gdy w oleju Tiptronic znajdował się glikol (wew. przeciek płynu chłodniczego - wspólna chłodnica). Podobnie, w określonym przedziale obrotów, były wyczuwalne lekkie drgania/drżenie... może warto sprawdzić stan oleju ASB tzw. próba glikolowa?
Oczywiście poczekaj na inne sugestie, bo mogę się całkowicie mylić, a podobne objawy, mogą być związane z absolutnie inną usterką...
Oczywiście poczekaj na inne sugestie, bo mogę się całkowicie mylić, a podobne objawy, mogą być związane z absolutnie inną usterką...
darek12345 czy szarpanie ma miejsce wtedy kiedy auto jest troche zmulone i przy dodawaniu gazu auto zachwowuje sie jakby jechało po tarce ?
moje auta wlasnie tak sie zachowuje, niestety sam na razie nie wiem o co chodzi. rozmawiałem z kilkoma mechanikami i wszyscy twierdzili iż jest to klasyczny objaw dwumasy. w przypadku naszych auta zapewne coś jest nie tak z konwerterem. choć jak napisał mój przedmówca przyczyn może być wiele.
na razie nie mam czasu sie tym zająć. napisz na forum jak coś ogarniesz.
pozdr
moje auta wlasnie tak sie zachowuje, niestety sam na razie nie wiem o co chodzi. rozmawiałem z kilkoma mechanikami i wszyscy twierdzili iż jest to klasyczny objaw dwumasy. w przypadku naszych auta zapewne coś jest nie tak z konwerterem. choć jak napisał mój przedmówca przyczyn może być wiele.
na razie nie mam czasu sie tym zająć. napisz na forum jak coś ogarniesz.
pozdr
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam narazie jezdze z tym ale tak jak mowiłem to jest dziwne jak dodam szybciej gazu to nic nie drga albo na S jade bo ma ponad 2 tys obrotow tylko jak go przymule jade spokojnie dodam lekko gazu on idzie pomału do przodu i drga jak dam wiecej na pedał zmieni bieg mniejszy i nie ma drgania znajomy robi na serwisie audi i mowił ze WANDLER SIADA cos w skszyni regeneruja to za 800zł plus montasz skrzyni a to już sam bym sobie zrobił ,i jeszcze start z miejsca jest zmulony przezto powyzej 2 tyś rwie dopiero pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-11-11, 15:21 ]
Olej sprawdzałem podpiołem kompa sczytałem temp i dolałem 0,5l bo brakowało ,a nic nie widziałem w oleju dziwnego.
[ Dodano: 2013-11-11, 15:21 ]
Olej sprawdzałem podpiołem kompa sczytałem temp i dolałem 0,5l bo brakowało ,a nic nie widziałem w oleju dziwnego.