Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Sporo Problemow z Audi A6 c5

Elektryka
ODPOWIEDZ
KOKU
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Sporo Problemow z Audi A6 c5

Post autor: KOKU » 02 lut 2014, 12:16

Witam !!
Jakiś czas temu kopiłem audi A6 c5 wszystko było dobrze lecz teraz zaczynają się dziać dziwne rzeczy :D
Takie jak np radio zwariowało nie może znaleźć stacji a jak znajdzie zaraz gubi jest czasami tak ze znajdzie ale przerywa co 3 sekundy jakby gdzieś zwarcie zrobiło obraz w nawigacji raz jest raz zmienia kolor raz skacze widać pol kawałek :)Nie można otworzyć szyb z tylu zapalić światła tak jakby tył był odłączony ale jak z przodu zapale to i tyl działa wiec żarówka nie jest walnięta

Teraz zaś 2 sprawa wczoraj dosunąłem fotel kierowcy do końca do przodu i stanął nie działa nic fotele elektryczne recaro wie ktoś może jak wyciągnąć fotel elektryczny bo normalnie odkręcić te 2 śruby i wysunąć ale mi elektryka nie działa wiec odsunąć nie da rady :0 zna ktoś jakiś inny sposób :)

qwertyy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: qwertyy » 02 lut 2014, 12:31

Szyb z tyłu nie można otworzyć bo masz przełącznik walnięty od blokowania szyb (jest poniżej przycisków do otwierania z przodu od kierowcy), można go samemu naprawić, poszukaj na forum były setki instrukcji.

Odnośnie radia, szczerze nie wiem, sprobuj może je wyciągnąć i sprawdź czy wszystkie kostki dobrze siedzą w gniazdach, a odnośnie zasięgu, czy antena jest podpięta/sprawna.

Wymontowanie siedzień recaro wg ELSY:
UWAGA!
Przed wymontowaniem siedzenia: odłączyć przewód masy akumulatora.

t Wymontowanie
- Przesunąć siedzenie do przodu.
- Wymontować osłonę szyny przedniego siedzenia z tyłu, od strony progu → Rozdział
- Wymontować osłonę szyny przedniego siedzenia z tyłu, od strony tunelu → Rozdział
- Przesunąć siedzenie z powrotem.
- Zdjąć osłonę -1- → Rozdział
- Zdjąć osłonę -1- w przypadku siedzenia z pamięcią ustawienia, siedzenia ustawianego elektrycznie → Rozdział
- Wykręcić śruby -1- (2x) i odczepić siedzenie przy zatrzasku -3-.

KOKU
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: KOKU » 02 lut 2014, 12:41

Zaraz się za to zabiorę bo nie mogę jeździć :D Napisze potem jak poszło z fotelem a co do anteny wszystko jest ok już sprawdzałem :)

[ Dodano: 2014-02-03, 12:19 ]
Siedzenie zrobione rozłączyły się kostki :) ale ładnie po blokowałem na przyszłość dzieki za pomoc :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja