Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

imobilajzer

Elektryka
ODPOWIEDZ
Tlaloc
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

imobilajzer

Post autor: Tlaloc » 01 lut 2014, 13:17

witam

Mam taki problem w moim audi a6 c4 1995 2.0 sedan
mam nowy akumulator w którym jego wartość szybko spada jest on dobry bo byłem z gwarancją
gdy samochod stoi jakies 2 dni imobilajze całkowicie zachamowóje dopływ prądu i nie moge odpalic musze naładować akumulator na full i dopiero, czy jest prawdopodobienstwo że imobilajzer tyle sam pobiera przez ten czas prą z akumulatora ???
byłem z tym u elektryka i powiedział że nigdzie indziej prąd nie ucieka nawet radio odłączyłem. Jak było ciepło odpalał przyszła zima i teraz jest tragedia prosze o pomoc przemyślenia

Awatar użytkownika
elektrykl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: elektrykl » 01 lut 2014, 21:03

Witam jeżeli masz dokładany imobilajzer to bardzo możliwe że to on pobiera prąd ,w większości przypadków tak jest,druga sprawa sprawdz czy przypadkiem nie świeci ci się lampka w bagażniku,to też częsty przypadek.Najlepiej jak byś zmierzył pobór prądu to wtedy było by łatwiej stwierdzić co może odpowiadać za ten pobór.

mrporpoise

Post autor: mrporpoise » 02 lut 2014, 19:23

Jak mnie to bawi... byłeś u elektryka, powiedział gdzie ucieka a problem masz nadal ;)
Ogólnie musisz sprawdzić gdzie było cokolwiek dokładane do auta/zmieniane i to w pierwszej kolejności posprawdzać. Jeśli immo - to tak jak kolega wyżej ci radzi, sprawdź sobie jaki prąd jest pobierany.
Przerąbana sprawa takie szukanie dziury :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja