Audi A6 C7 zmiana dzwięku silnika
Audi A6 C7 zmiana dzwięku silnika
Witam. Mam A6tke 3.0tdi, 245KM, i nie mam w niej opcji zmiany barwy dźwięku na sportowy. Mój znajomy w bi turbo i ma taką opcje.Jak ją włącza to auto brzmi jak rasowa wyścigówka. Czy ktoś ma jakąś wiedzę jak to zamontować w aucie z moim silnikiem. W ogóle jak to się nazywa bo nawet nie wiem jak szukać takiej części. Z góry dzięki za odpowiedz
Ostatnio zmieniony 31 sty 2014, 23:35 przez michaltbg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
Tak jak kolega wyżej napisał jest to aktywny układ wydechowy montowany w Dieslach z BiTurbo.Pod Twój silnik też takie cudo możesz kupić.Koszt w Niemczech ok 1500 euro.W Polsce firmy też już sie tym zajmują.Jest taka firma we Wrocławiu.Czekam właśnie na ofertę od nich i będę wiedział ile to kosztuje u nich
Witam po długiej nieobecności.
Podłączam się pod temat, szukam namiaru na firmę/ osobę, która potrafi podłączyć i zakodować sterownik dźwięku aktywnego układu wydechowego z okolic Gdańska, lub Polski północnej.
W tej chwili mam zamontowane w aucie (3.0 TDI 245KM) wydechy z Biturbo oraz zakupiony w ASO sterownik do nich.
Mam opcję takiej usługi w okolicach Częstochowy, gdzie za 700PLN firma podłączy mi to w czasie 1,5h, ale z braku czasu jest dla mnie trudno zmontować taki wyjazd (1000km w dwie strony).
Czy znacie kogoś takiego w okolicach GD?
Pozdrawiam
Podłączam się pod temat, szukam namiaru na firmę/ osobę, która potrafi podłączyć i zakodować sterownik dźwięku aktywnego układu wydechowego z okolic Gdańska, lub Polski północnej.
W tej chwili mam zamontowane w aucie (3.0 TDI 245KM) wydechy z Biturbo oraz zakupiony w ASO sterownik do nich.
Mam opcję takiej usługi w okolicach Częstochowy, gdzie za 700PLN firma podłączy mi to w czasie 1,5h, ale z braku czasu jest dla mnie trudno zmontować taki wyjazd (1000km w dwie strony).
Czy znacie kogoś takiego w okolicach GD?
Pozdrawiam
MARCIN
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Amiszewski
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
ktoś u nich montował ich system macie jakieś opinie??
http://bmgtuning.pl/aktywny-system-wydechowy/
Macin Poradziles sobie z tym wydechem zamontowales??
http://bmgtuning.pl/aktywny-system-wydechowy/
Macin Poradziles sobie z tym wydechem zamontowales??
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kazik
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Allroad C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel