[AQD 2.8 193 KM] Czym zastąpić odmę?
[AQD 2.8 193 KM] Czym zastąpić odmę?
Witam!
W moim A4 chciałbym wymienić odmę, ponieważ jest twarda i poklejona taśmą. Nie za bardzo uśmiecha mi się kupowanie jej w ASO, więc rodzi się pytanie:
czym zastąpić rzeczoną odmę? Muszę wymieniać za równo "krótką" i "długą". Widziałem jakieś tematy, by zastąpić ją wężem, ale jakim wężem? Jaka średnica?
Pozdrawiam, Mateusz
W moim A4 chciałbym wymienić odmę, ponieważ jest twarda i poklejona taśmą. Nie za bardzo uśmiecha mi się kupowanie jej w ASO, więc rodzi się pytanie:
czym zastąpić rzeczoną odmę? Muszę wymieniać za równo "krótką" i "długą". Widziałem jakieś tematy, by zastąpić ją wężem, ale jakim wężem? Jaka średnica?
Pozdrawiam, Mateusz
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
najlepiej odmą:)Matheo pisze:czym zastąpić rzeczoną odmę?
a tak powaznie słyszałem ze ludzie buduja odme z wężów od LPG , ale co fabryczna to fabryczna odma
poszukaj zaminnika zamiast 300zł kosztuje 120 , ja kupiłem obie w aso i mam spokój po wsze casy
ps na poklejonej tasmie odmie nie moze silnik dobrze działac
pozdr
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Nie rób pompeliny.
Zamiennik kosztuje ok 130 zł.
Szukaj: HANS PRIES HP111 303
Masz np tu: http://www.motointegrator.pl/produkty/4 ... es-111-303
Zamiennik kosztuje ok 130 zł.
Szukaj: HANS PRIES HP111 303
Masz np tu: http://www.motointegrator.pl/produkty/4 ... es-111-303
okej kupiony zamiennik firmy Topran, zarówno długa jak i krótka, do tego doszly uszczelki pokryw Victor Reinz, zaślepki wałków, eżektor, wężyki podciśnieniowe.. zobaczymy jak auto na to odpowie
Panowie potrzebowałbym jeszcze jakiś foto poradnik jak zdemontować przepustnicę, bo chciałbym wyczyścić zarówno ją jak i przepływke, żeby w końcu pozbyć się tego falowania..
Panowie potrzebowałbym jeszcze jakiś foto poradnik jak zdemontować przepustnicę, bo chciałbym wyczyścić zarówno ją jak i przepływke, żeby w końcu pozbyć się tego falowania..
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
viewtopic.php?f=57&t=62567
może pomoże
może pomoże
nic trudnego co do prezepustnicy.
Zwalasz dolot czyli karbowana rurka na opaski, później ten sztywny plastik co idzie do przepustnicy - trzyma na 1 śrubę imbusowa
I później masz 4 śruby którymi przykręcona jest przepustnica. i Wszystko. odpinasz wtyczki i resztę bedziesz widział. Dla wprawnej ręki to 15 min roboty.
Zwalasz dolot czyli karbowana rurka na opaski, później ten sztywny plastik co idzie do przepustnicy - trzyma na 1 śrubę imbusowa
I później masz 4 śruby którymi przykręcona jest przepustnica. i Wszystko. odpinasz wtyczki i resztę bedziesz widział. Dla wprawnej ręki to 15 min roboty.