Przy mrozie dziwnieslinik chodzi...
Przy mrozie dziwnieslinik chodzi...
Witam...kupilem niedawno moja wymazona audi a6 2.4....jak bylo cieplo tzn temp na plusie to wszystko bylo ok...a jak teraz przyszedl mroz to po odpaleniu chodzi bardzo glosno...ma taki dziwny dziwek ktory po dwoch minutach ustepuje...silnik pozniej pracuje normalnie....moze ten temat bym omawiany juz wczesniej?? sprawdzalem ale nei znalazlem nic....dziekiz gory za szybka odpowiedz.
Strojny
- maro_stg
- Forum Audi A6 / A7
Re: Przy mrozie dziwnieslinik chodzi...
dziwnie to znaczy jak? może pompa powietrza wtórnego hałasuje, rolki od rozrządu itp.Strojny pisze:Witam...kupilem niedawno moja wymazona audi a6 2.4....jak bylo cieplo tzn temp na plusie to wszystko bylo ok...a jak teraz przyszedl mroz to po odpaleniu chodzi bardzo glosno...ma taki dziwny dziwek ktory po dwoch minutach ustepuje...silnik pozniej pracuje normalnie....moze ten temat bym omawiany juz wczesniej?? sprawdzalem ale nei znalazlem nic....dziekiz gory za szybka odpowiedz.
audiczek było wiele a obecnie jest:
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Chrysler 300c 5,7 V8 05r
Strojny, czy to jest podobny dźwięk jak na filmie
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/xksFU5TFVDo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/xksFU5TFVDo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
- xoslox
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Pompę wtórnego powietrza można przetestować Vagiem w Output Test w bloku silnika... Jeśli to to, będzie słychać. Ale ja bym stawiał na to, że wcześniej koledze nie załączało się ssanie a teraz przy minusowych temperaturach jest. Może to być następstwem źle działającego czujnika G2/G62. Ale najlpeiej niech kolega sprawdzi jakie ma wtedy obroty przy tym dziwnym dźwięku i jakie kiedy przestaje go być słychać.
atlas1977, u mnie odkurzacz chodzi cicho... a bynajmniej na tyle, że zagłusza go praca silnika... Słysze go dopiero jak mam wyłączony silnik a robię test VAGiem... To już prędzej słychać cykający zaworek filtra węgla aktywnego. No chyba, że pompa jest już wyeksploatowana, łożyska itp... Wtedy może hałasować i piszczeć.
atlas1977, u mnie odkurzacz chodzi cicho... a bynajmniej na tyle, że zagłusza go praca silnika... Słysze go dopiero jak mam wyłączony silnik a robię test VAGiem... To już prędzej słychać cykający zaworek filtra węgla aktywnego. No chyba, że pompa jest już wyeksploatowana, łożyska itp... Wtedy może hałasować i piszczeć.
muszę przyznać, że u mnie chodzi dość głośno, na tyle, że go słyszę podczas pracy silnika siedząc wewnątrz pojazdu. U mojego kolegi posiadającego identyczne auto jest tak samo.xoslox pisze:Pompę wtórnego powietrza można przetestować Vagiem w Output Test w bloku silnika... Jeśli to to, będzie słychać. Ale ja bym stawiał na to, że wcześniej koledze nie załączało się ssanie a teraz przy minusowych temperaturach jest. Może to być następstwem źle działającego czujnika G2/G62. Ale najlpeiej niech kolega sprawdzi jakie ma wtedy obroty przy tym dziwnym dźwięku i jakie kiedy przestaje go być słychać.