Hej,
Przy ostatnich pracach przy zawieszeniu w mojej A6 ujawnił się jakiś wyciek oleju ze skrzyni automatycznej.
Prawdopodobnym winowajcą jest uszczelnienie przy podłaczeniu wiazki elektrycznej do skrzyni.
Zerknijcie prosze na ponizszy rysunek i powiedzcie czy faktycznie stamtad moze wyciekac olej,
a jeśli tak to jak wymienić znajdujace sie tam o-ringi ?
[ TIP] Prawdopodobny wyciek spod usczelnienia wiazki elektry
[ TIP] Prawdopodobny wyciek spod usczelnienia wiazki elektry
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi A6 / A7
Moze tam olej wyciekac - bardziej nazwalbym to poceniem
Do wymiany tych oringow niestety nalezy zdjac miske oleju
Gniazdo jest zabezpieczone blacha w ksztalcie litery U -po zdjeciu tej blachy gniazdo da sie wepchnac do srodka skrzyni
Jednakze najpierw radze umyc skrzynie i dokladnie popatrzec skad olej sie saczy
Gniazdo jest zabezpieczone blacha w ksztalcie litery U -po zdjeciu tej blachy gniazdo da sie wepchnac do srodka skrzyni
Dzieki za odpowiedz.Krzysztof1972 pisze:Moze tam olej wyciekac - bardziej nazwalbym to poceniem
Skrzynia i silnik od dołu zostały umyte.
Pojawił się olej na spodzie miski skrzyni i krople oleju pod tym łączeniem.
Pozostały elementy są suche.
[ Dodano: 2014-01-22, 23:24 ]
Dziękuje za odpowiedz.123Marcin123 pisze:to może tak kiedy wymieniałeś olej w skrzyni to po pierwsze a jeżeli wymieniałeś tao jak z filtrem i uszczelka sam olejwiesz jaka jest historia skrzyni od tego trzeba zacząć potem mogę dac kilka wskazówek
Olej w skrzyni, zgodnie z informacjami od poprzedniego właściciela nigdy nie wymieniany.
Około pół roku temu wymiana uszczelniacza półosi od strony pasażera + uzupełnienie oleju.
Ostatnio zauważyłem ten wyciek. Przebieg auta ok 260 kkm.