[A6 C6 3.0 TDI] Zegar radiowy
Witam
Jak aktywowac zegar radiowy?
Po odlaczeniu akumulatora zniknela ikona antenki z obrotomierza ktora wskazuje dzialanie zegara radiowego. W MMI w opcjach mam wlaczony zegar radiowy.
Akumulator wlozylem wczoraj....i dalej nie ma ikony antenki.
Jak to wlaczyc?
Pozdro
Marcin
Jak aktywowac zegar radiowy?
Po odlaczeniu akumulatora zniknela ikona antenki z obrotomierza ktora wskazuje dzialanie zegara radiowego. W MMI w opcjach mam wlaczony zegar radiowy.
Akumulator wlozylem wczoraj....i dalej nie ma ikony antenki.
Jak to wlaczyc?
Pozdro
Marcin
Witam
No wlasnie się włączył, po 24 godzinach na dworze.
Pozdro
Marcin
No wlasnie się włączył, po 24 godzinach na dworze.
Pozdro
Marcin
Witam
Tylko zegar, ale po 24 godzinach sam sie ustawil i jest OK.
Pozdro
Marcin
Tylko zegar, ale po 24 godzinach sam sie ustawil i jest OK.
Pozdro
Marcin
- Toranaga
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli sam Ci się nie załącza to masz najprawdopodobniej to co ja, czyli jakiś problem z obwodem anteny/wzmacniacza antenowego. W moim przypadku na VAGu wyskakuje błąd anteny "open circuit". To powoduje, że zasilanie wzmacniacza przy antenie jest odłączane i pewnie jest to powiązane również z wyłączeniem opcji zegara radiowego.
Ja się pogodziłem ze słabym odbiorem radia, bo jak już słucham to na postoju ... nie robię tego bo hołduję zasadzie "nie ruszaj gówna póki nie śmierdzi" i nie chcę grzebać przy podstawie anteny bo tam też siedzi antena GPS a nie chcę jej zepsuć i dodatkowo nasłuchałem się o zalanych podsufitkach po takich operacjach.
Pozdsumowując - sprawdź czy nie masz błędów w radiu, jeśli tak to najprawdopodobniej są one również przyczyną braku zegara radiowego.
Pozdrawiam
Ja się pogodziłem ze słabym odbiorem radia, bo jak już słucham to na postoju ... nie robię tego bo hołduję zasadzie "nie ruszaj gówna póki nie śmierdzi" i nie chcę grzebać przy podstawie anteny bo tam też siedzi antena GPS a nie chcę jej zepsuć i dodatkowo nasłuchałem się o zalanych podsufitkach po takich operacjach.
Pozdsumowując - sprawdź czy nie masz błędów w radiu, jeśli tak to najprawdopodobniej są one również przyczyną braku zegara radiowego.
Pozdrawiam
- Toranaga
- Forum Audi A6 / A7
Mnie wyskakuje błąd w radiu. Ponieważ do zegara potrzebny jest sygnał radiowy to tak sobie to powiązałem. U mnie w instrument cluster tez nic nie wywala. Jeśli u ciebie zegar radiowy nie działa, a nie masz tego błędu co ja to może warto jeszcze poszukać przyczyny. Jak coś odkryjesz odezwij się. Jak też pokombinuję i jak na cos trafię to dam znać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- 7agan
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
skoro sygnal do ustawiania przekazywany jest przez radio to ja juz nic nie sprawdze. Mam zamontowane inne radio.
Ale o ile pamietam nigdy nie mialem zadnego bledu w poprzednich radiach (concert 2 i po przeróbkach RNS-D). Ja bylem przekonany ze synchronicaja przebiega poprzez nadajnik DCF opis systemu Ale mozliwe tez e odbywa siĂŠ poprzez sygnal RDS. W sumie to sam juz nie wiem.
Ale o ile pamietam nigdy nie mialem zadnego bledu w poprzednich radiach (concert 2 i po przeróbkach RNS-D). Ja bylem przekonany ze synchronicaja przebiega poprzez nadajnik DCF opis systemu Ale mozliwe tez e odbywa siĂŠ poprzez sygnal RDS. W sumie to sam juz nie wiem.
Tak, ten zegar ustawia się i jest sterowany drogą radiową. Ale musiałby mieć zupełne problemy z anteną bo ten sygnał jest nadawany z bardzo dużą mocą i nawet takie malutkie domowe zegarki z malutką antenką łapią ten sygnał bez problemu i nawet niektóre dziwne zegarki na rękę też 

A6 C6 3.0 TDI QUATTRO 280KM/550Nm, pełny S-Line