wymiana tarczy prędkosciomierza
wymiana tarczy prędkosciomierza
witam
jak fachowo wymienić tarcze prędkościomierza? mam w milach i chciałbym założyć w km.
z wyjęciem licznika jakoś sobie poradzę. chciałbym wiedzieć co potem żeby czegoś nie uszkodzić.
jak zdemontować szybkę,wskazówkę i samą tarcze.
z góry dziękuję za porady.
a może ktoś z forum ma na sprzedaż tarcze w milach?
jak fachowo wymienić tarcze prędkościomierza? mam w milach i chciałbym założyć w km.
z wyjęciem licznika jakoś sobie poradzę. chciałbym wiedzieć co potem żeby czegoś nie uszkodzić.
jak zdemontować szybkę,wskazówkę i samą tarcze.
z góry dziękuję za porady.
a może ktoś z forum ma na sprzedaż tarcze w milach?
kurcze,to jest mały problem. bo nie chce już inwestować w auto.zwłaszcza na takie pierdoły. a licznik 10zł nie kosztuje.
na alledrogo sprzedają tarcze jako zamienniki do angoli. takie podejdą bez skalowania itp? nie wklejam linka gdyż
jest to chyba niezgodne z regulaminem.
i rozumiem,żę jak wymiana całego licznika to też musi być od takiego samego auta tj. rodzaj paliwa,pojemnosc i rodzaj skrzyni? czy się myle?
[ Dodano: 2014-01-16, 17:53 ]
sprawdziłem na alle i faktycznie są one przystosowane pod angielski licznik. czyli mam prosciej i mniejszy koszt.
więc teraz prosiłbym o porade jak je wymienic. mysle,że ze zdjęciem szybki sobie poradze. bardziej chciałbym wiedziec jak wjąć wskazówke jak i samą tarcze. i na co ewentualnie uważac?
na alledrogo sprzedają tarcze jako zamienniki do angoli. takie podejdą bez skalowania itp? nie wklejam linka gdyż
jest to chyba niezgodne z regulaminem.
i rozumiem,żę jak wymiana całego licznika to też musi być od takiego samego auta tj. rodzaj paliwa,pojemnosc i rodzaj skrzyni? czy się myle?
[ Dodano: 2014-01-16, 17:53 ]
sprawdziłem na alle i faktycznie są one przystosowane pod angielski licznik. czyli mam prosciej i mniejszy koszt.
więc teraz prosiłbym o porade jak je wymienic. mysle,że ze zdjęciem szybki sobie poradze. bardziej chciałbym wiedziec jak wjąć wskazówke jak i samą tarcze. i na co ewentualnie uważac?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sławek
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Te zamienniki do angoli nie są w super jakości więc zastanów się dobrze. Ja wsadzałem w A4 FIS i też licznik z angola i tak zostało - przyzwyczaiłem się szybko
Podmieniając licznik musisz mieć z diesla bo inne tarcze. Rodzaj skrzyni i ilość cylindrow to kwestia prostego przekodowania.
a co do demontażu wskazówek to:
viewtopic.php?t=22960
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
a co do demontażu wskazówek to:
viewtopic.php?t=22960
ok,dzieki wielkie koledzy.jutro zamówie tarcze i biore się do roboty.
pozdrawiam
[ Dodano: 2014-01-30, 17:42 ]
witam ponownie
mam mega problem
dziś przyszły tarcze. zabrałem się za wymiane zgodnie ze wskazówkami. fakt,że troche się poszarpałem z obudową ale jakoś zdjąłem. wymieniłem tarcze,złożyłem wszystko,założyłem licznik i doopa- imo szlag trafił. auto odpala i od razu gaśnie. co mogłem zrobic nie tak?
liczni wyjąłem drugi raz,rozebrałem,ale jako,że się nie znam to i nie widze tam błedu.
pozdrawiam
[ Dodano: 2014-01-30, 17:42 ]
witam ponownie
mam mega problem
dziś przyszły tarcze. zabrałem się za wymiane zgodnie ze wskazówkami. fakt,że troche się poszarpałem z obudową ale jakoś zdjąłem. wymieniłem tarcze,złożyłem wszystko,założyłem licznik i doopa- imo szlag trafił. auto odpala i od razu gaśnie. co mogłem zrobic nie tak?
liczni wyjąłem drugi raz,rozebrałem,ale jako,że się nie znam to i nie widze tam błedu.