Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wypalone i Zgnite gniazdo w komputerze sterowania silnika

Elektryka
ODPOWIEDZ
master115
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Wypalone i Zgnite gniazdo w komputerze sterowania silnika

Post autor: master115 » 04 sty 2014, 15:56

Witam od jakiegoś roku mam problem z moją audiczką. Mianowicie na początku zaczełą szarpac na stałych obrotach ale po 2 dniach jej przeszło:), po miesiącu zaczełą sobie gazu dodawać, i oststnio jak sobie dodałą gazu do 3tysi to zgasła i przy odpalaniu sama sobie gazu dodawała odrazu na 3tysie i gasła , tak 2 dni po 2 dniach odpaliłą i jezdziła normalni. zrobiłe mi sie tak 3 razy w ciągu 2 miesięcy, stwierdziłęm ze to nastawnik na pompie wtryskowej po tygodniu znów to samu znów gazu sobie dodawał tak od 866 do 933 czasami wiecej... zadzwoniłem do tego człowieka co mi to wymieniła móie ze dalej to samo a on do mnie sprawdz kostki przy komputerze silnika...
dziś to zrobiłem i złapałem się za głowę... kostka od nastawnika którą wpina sie w komputer silnika zgnita, gniazdo zielone i wypalone , jednego pinu wogóle nie ma... a najlepsze to ze auto chodzi :)

Moje pytanie brzmi tak czy jak kupie komputer i wiąskę wymienie ją czy auto odpali??? to znaczy gdzie jest immobilajzer w audi a6c5 1.9tdi 110koni 98r

czy w komputerze sterującym silnikiem czy w liczniku bo nikt mi nie potrafi odpowiedzieć????????
i co oznacza G na końcu numeru z komptera 038 906 018 G ???? i czy mozna założyć z inną literką????????????
jak odepne komputer i włącze zapłon to immobilajzer gaśnie ... czyli chyba w liczniku powinny być??

czy moze zle mysle ...

proszę o imformacje mozę ktoś jest pewnie 100% jedni mówią ze jest w komputerze a inni ze w liczniku ????

Awatar użytkownika
dark79
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dark79 » 05 sty 2014, 20:56

kompa od silnika trzeba zgrac z immo z licznika, albo wylaczyc immo w kompie od silnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja