a więc kupiłem felgi chyba bez wcześniejszego doczytania tematu a i pan od którego kupiłem mówił iż wchodzą do a4 więc do a6 powinny też ( c5 ) . I tak dostałem felgi z ET60 i teraz według stronki licują się na zewnątrz a wewnątrz wchodzą głębiej 2,7 cm... więc zapewne bez przymierzania można stwierdzić że bez dystansów i śrub się nie obejdzie chyba ?
Witam witam czytam i czytam i zgłupiałem a mianowicie ,mam c5 2.4 i mam w kupnie felgi na lato tylko nie wiem czy podejdą są to 5x112 7.5Jx17H2 ET45 czy będe musiał stosować dystanse??i jakie najlepiej oponki szukać?? POZDRAWIAM
B4 2.8 V6
A6 2.8 V6 Quattro
MERCEDES A-klasa 1.6
A6-C5 2.4 ośka jest
KIA RIO 2015
Dziura spowodowała, że muszę szybko kupić „nowy” komplet opon i felg, i czy będzie pasował ten zestaw felga 7Jx16H2 ET46 opona 225/55/16. Z tego, co wyczytałem bez dystansów się nie obejdzie…, ale proszę kogoś o fachową poradę jak ten temat ugryźć? Z góry dziękuje!
Fabryczne 17" 7.5J mają ET45, dlaczego ET46 7J mialoby wymagac dystansu? Jedyne co moze haczyc to zacisk, ale to zalezy wylacznie od ksztaltu ramion felgi, nie od pametrow.
Na zime mam 17 z ET45, ktore bez problemu z duzym luzem wchodzą na moje zaciski. Na lato mam 18" z ET43, ktore bez dystansu są nie do zalozenia...
Witam panowie szukam jakis felgow 17 (z jakim ET musze szukac ,oraz jaki rozmiar opon zakladac zeby nic nie tarło-nie haczyło ) -Audi a6 c5 .pozdrawiam
Et to nie wszystko - masz jeszcze szerokość felgi jako wyznacznik. kalkulatr ET felgi
sprawdź sobie ile będziesz miał różnicy od tego co masz teraz. zamienniki opon
z oponami najlepiej jak będzie najmniejsze przekłamanie na liczniku.