klapa bagażnika
klapa bagażnika
Witam mam następujący problem w zeszłym tygodniu wymieniałem tylną klape bagażnika w wyniku czego gdy włączam światła mijania tylna klapa się otwiera a gdy wyłacze tylna klapa się zamyka;P nie dziala tez otwieranie klapy z pilota. Prosze o pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: klapa bagażnika
Mijania czy pozycyjne wystarczą?Dudek610 pisze:światła mijania
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
- Paliwo: Diesel
A świeci podświetlanie tablicy rejestracyjnej i przeciwmgielna normalnie? Może problem z masą na klapie?
Skoro założyłeś swoja instalację do innej klapy to tylko błąd podłączenia wchodzi w grę lub zobacz czy nie posypały się kable na giętkim elemencie łączącym klapę z nadwoziem. Trochę nim powykręcałeś przy przekładaniu przez otwory.
Skoro założyłeś swoja instalację do innej klapy to tylko błąd podłączenia wchodzi w grę lub zobacz czy nie posypały się kable na giętkim elemencie łączącym klapę z nadwoziem. Trochę nim powykręcałeś przy przekładaniu przez otwory.

Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tak jak wspomnieli Koledzy sprawdź okablowanie - ale nie po kolorach, tylko miernik w dłoń i po kolei sprawdzaj gdzie co idzie. Niestety w przed i polifcie okablowanie różniło się kolorami (nie wszędzie, ale jest sporo takich miejsc), więc na 99% w tym tkwi problem.Dudek610 pisze:Raczej watpie bo wszystko mialem pooznaczane zreszta kazda kostka i gniazdo jest oznaczone kolorami raczej nie ma opcji pomylki nie wiem czy to robi ze moja audi jest z 2001 a kupiona klapa jest z 99?
lampy podświetlenia tablicy przygasają jak włączy się światło przeciwmgielne albo jak próbowałem otwierać klape z pilota.dzisiaj rozbierałem klape i zauważyłem że gdy odpiełem siłowniczek od otwierania klapy i zmieniłem go na tego od mojej audi z 2001 fakt że otwory nie pasowały i musiałem rzeźbić i problem znikł ale niestety ten siłownik też jest popsuty bo się nie cofa.I teraz pytanie czy jak kupie siłownik od roku 99 czy wszystko będzie grało czy nie bo ten co był przy te klapie co kupiłem to ten z 99 i on tak jak by zwarcie robił.Bo chodzi o to że ten siłownik od 2001 nie pasuje do klapy z 99 bo siłownik jest inny czy jak kupie od 99 czy podejdzie pod instalacje i wszytko bedzie grało bo kostka jest ta sama