[A6 C5] Ori Ksenony - słabo swiecą - wymiana na inne lampy L
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] Ori Ksenony - słabo swiecą - wymiana na inne lampy L
Siema, no wlasnie, mam a6 c5 98, czyli przed lift... moim zdaniem słabo swiecą, pozatym, strasznie denerwuje mnie jazda z ksenonami ciągle zapalonymi za dnia .. jak wiadomo, żarniki dosyc drogie, cholernie podobaja mi sie ledy w nowych Audicach (pewnie jak wiekszosci wam), znalazłem na necie w cholere lamp typu angeleys, ktore sa jakimis tam chinskimi zamiennikami i maja ledy... z tym ze juz nie są dostosowane na d2s... a ja z ksenonów jako takich nie chce rezygnowac. Interesowało by mnie znaleziene lampy z LEDAMI ale i ksenonami, jedynie co znalazłem to... z ringami -.-' co cholernie nie pasuje do tego auta... to nie bmw
zna ktoś moze jakis sposob? moze od czegos innego pasują tu lampy? może... od innej audi by wlazły?;)
zna ktoś moze jakis sposob? moze od czegos innego pasują tu lampy? może... od innej audi by wlazły?;)
-
- Forum Audi A6 / A7
a przepraszam ze zapytam, co mi da przerobienie na BIXENON? przeciez to to samo... lampa rozni sie tylko na dlugich...
uzywam orginalnych zarników od Merca - są najmocniejsze i najbardziej trwałe (philipsy) przynajmniej ztego co zauwazylem
Wlasnie chce ledy... a nie halogeny
co do wymiany soczewki to chyba dobry pomysł... tzreba bedzie poszukac jakiegos nowszego zestawu i kupic soczewke
uzywam orginalnych zarników od Merca - są najmocniejsze i najbardziej trwałe (philipsy) przynajmniej ztego co zauwazylem

Wlasnie chce ledy... a nie halogeny

co do wymiany soczewki to chyba dobry pomysł... tzreba bedzie poszukac jakiegos nowszego zestawu i kupic soczewke

-
- Forum Audi A6 / A7
Podłączenie soczewki do BIX (przesłona drogowych) to dziecinnie łatwa sprawa, polecam taki zakup.
Tak samo wielka różnica w oświetleniu jak przy światłach mijania.
Drogowe wtedy można zaadoptować przy pomocy modułu SD2 jako dzienne, lub po włożeniu odpowiedniej żarówki H7 (kolor) mamy ładne białe światło drogowe, komponujące się z ksenonem.
Drogowe wtedy można zaadoptować przy pomocy modułu SD2 jako dzienne, lub po włożeniu odpowiedniej żarówki H7 (kolor) mamy ładne białe światło drogowe, komponujące się z ksenonem.
Hiszpania jest piękna....szkoda że tak daleko
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
masz tu na mysli jakies blue.... ? czy co masz na myśli pisząc odpowiednie ?dukosz pisze:Podłączenie soczewki do BIX (przesłona drogowych) to dziecinnie łatwa sprawa, polecam taki zakup.
Bo z tego co wiem to te wszystkie niebieskie uzywając ich jako dzienne przy module SD2 świecące 30% mocy to i tak sa żółte.
Miałem w poprzedniej swojej C5 założone lampy od allroad-a i podczas tej modyfikacji zmieniłem soczewki na bixenon (stalowe valeo) oryginalne soczewy są plastikowe i żarniki wypalają je.W miejsce długich wsadziłem żarówy ledowe i podłączyłem jako dzienne.Efekt był 100% zadowalający
Bixenon na drogowych wystarczająco oświetlał drogę a w dzień jazda na ledach oszczędzała niepotrzebne wypalanie xenonów-pomyślcie nad podobnym rozwiązaniem 

Mody za przyzwoleniem mojej żonki :
nie pamiętam czy robiłem foty,już jakiś czas temu to było.Masz tu link do tematu kolegi z forum efekt podobny
viewtopic.php?p=373616

viewtopic.php?p=373616
Mody za przyzwoleniem mojej żonki :