Witam jestem nowym użytkownikiem tej strony i audi. Mam problem z migaczami, kiedy włącze migacz jest ok ale gdy go wyłącze to przez jakiś czas slyszę w kontrolce miganie ale światła nie migają. Dzieje się to również podczas jazy.
Bardzo proszę o pomoc i gdzie mogę szukac problemi i oczywiście jak go rozwiązac?
Pozdrawiam
[C5 2.5TDI AFB] Mam problem z migaczami-pomocy
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Może byc problem z przekaźnikiem od migaczy który jest razem z włacznikiem awaryjnych, to jest razem w jednej obudowie w miejscu gdzie jest włącznik awaryjnych. Musiałbys podjechac do jakiegoś elektryka żeby ci sprawdził albo kupić gdzieś używany dobry i ugadac się z gościem że jak nie będzie działał to mu zwrucisz w ciągu powiedzmy doby np. ÂŻeby wymontować ten włącznik musisz podważyć tą całą obudowę ktura jest w koło awaryjnych tych trzech przycisków gdzie jest ESP i uchwytu na napoje, zacznij od spodu i powinien wyjść bez problemu. Potem zobaczysz centralnie umiejscowiony ten włącznik(przekaźnik). Po obu jego stronach głębiej ma takie blaszki (sprężynki) które działają jak zapadki. Musisz jednocześnie wetknąć coś cienkiego po obu stronach i je podważyć i wyciągnąć cały włącznik. No i wtedy będziesz mógł przetestować inny włącznik z przekaźnikiem.
Powodzenia
Powodzenia
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel