Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ BAT 4.2 334 KM] Wtryskiwacz benzyny - jak sprawdzić

Silniki benzynowe
Rabol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ BAT 4.2 334 KM] Wtryskiwacz benzyny - jak sprawdzić

Post autor: Rabol » 29 gru 2013, 11:27

Witam

Czy może ktoś wie jak mogę sprawdzić czy któryś z wtryskiwaczy benzyny nie leje w moim samochodzie. Mam takie objawy: po odpaleniu na biegu jałowym silnik co kilka chwil podnosi troszkę obroty po czym się wyrównują. Na benzynie jest tak samo jak na gazie. Zauważyłem też, że podczas jazdy na gazie ubywa mi paliwa w baku (wskaźnik benzyny opada, mimo że auto jedzie na LPG). Auto nie ma żadnych błędów. Powiedziano mi, że może jakiś wtrysk lać i objawy będą podobne jak moje. Czy jest to możliwe, czy może problemu szukać w innym miejscu?
Pozdr

Forum Audi A7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Forum Audi A7 » 29 gru 2013, 18:26

Rabol pisze: Mam takie objawy: po odpaleniu na biegu jałowym silnik co kilka chwil podnosi troszkę obroty po czym się wyrównują. Na benzynie jest tak samo jak na gazie
Aby mieć pewność że nie jest to wina lpg (zła regulacja może rozjeżdżać korekty paliwowe), skasuj błędy vagiem nawet jeśli ich nie będzie i zrób trochę km na samej pb i napisz czy się coś poprawiło.
Rabol pisze: Zauważyłem też, że podczas jazdy na gazie ubywa mi paliwa w baku (wskaÂźnik benzyny opada, mimo że auto jedzie na LPG).

A gdy ponownie odpalasz to czasem nie masz wyższego stanu pb na wskaÂźniku.
Bo jeśli faktycznie spala pb na lpg to i tak musisz udać się do gazownika.

Rabol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Rabol » 30 gru 2013, 08:24

Na samej pb też mi co kilka chwil obroty lekko podskakują, tak jakby właśnie na jednym cylindrze za dużo paliwa było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja