Witam
Czy może ktoś wie jak mogę sprawdzić czy któryś z wtryskiwaczy benzyny nie leje w moim samochodzie. Mam takie objawy: po odpaleniu na biegu jałowym silnik co kilka chwil podnosi troszkę obroty po czym się wyrównują. Na benzynie jest tak samo jak na gazie. Zauważyłem też, że podczas jazdy na gazie ubywa mi paliwa w baku (wskaźnik benzyny opada, mimo że auto jedzie na LPG). Auto nie ma żadnych błędów. Powiedziano mi, że może jakiś wtrysk lać i objawy będą podobne jak moje. Czy jest to możliwe, czy może problemu szukać w innym miejscu?
Pozdr
[ BAT 4.2 334 KM] Wtryskiwacz benzyny - jak sprawdzić
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Aby mieć pewność że nie jest to wina lpg (zła regulacja może rozjeżdżać korekty paliwowe), skasuj błędy vagiem nawet jeśli ich nie będzie i zrób trochę km na samej pb i napisz czy się coś poprawiło.Rabol pisze: Mam takie objawy: po odpaleniu na biegu jałowym silnik co kilka chwil podnosi troszkę obroty po czym się wyrównują. Na benzynie jest tak samo jak na gazie
Rabol pisze: Zauważyłem też, że podczas jazdy na gazie ubywa mi paliwa w baku (wskaÂźnik benzyny opada, mimo że auto jedzie na LPG).
A gdy ponownie odpalasz to czasem nie masz wyższego stanu pb na wskaÂźniku.
Bo jeśli faktycznie spala pb na lpg to i tak musisz udać się do gazownika.