Regulacja Bixenonu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Regulacja Bixenonu
Witam mam taki problem otoz moje bixenony swieca po drzewach , pisząc bixenony mam na mysle swiatla "dlugie" -drogowe . normalnie mijania swiecia ladnie i przed siebie jak tylko zalacze dlugie to bija po drzewach. gdzie w vcds sie ustawia jakas regulacje i czy ona wogole wystepuje przy bixenonie z AFS'em? (samopoziomowanie)
- Jonnyrobert
- Forum Audi A6 / A7
Jest pod adressem 55 (Leuchtweitenregulierung) cos takiego jak Grundeinstellung.
To jest automatyczna regulacja swiatel. Jak to nic nieda, to otwóz maske, przy swialach, jak
popatrzysz z góry sa po kazdej stronie biale sruby plastikowe, tymi srubami mozesz nastawiac
regulacje swiatel w góre i dól.
Najlepiej stan gdzies przodem do sciany i ustaw je opowiednie....
To jest automatyczna regulacja swiatel. Jak to nic nieda, to otwóz maske, przy swialach, jak
popatrzysz z góry sa po kazdej stronie biale sruby plastikowe, tymi srubami mozesz nastawiac
regulacje swiatel w góre i dól.
Najlepiej stan gdzies przodem do sciany i ustaw je opowiednie....
VCDS Ross Tech 15.7.4
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D
VAS / ODIS / VCP i inne bajery :D
Nie, również są otwory na śrubokręt, którym da się wyregulować soczewkę. Ale u Ciebie jest wszystko w jak najlepszym porządku. U mnie również jak włączę długie, przesłona się przesuwa i mam tak jakby efekt tunelu jak wspomniał wyżej kolega Krzysiek. I skoro piszesz, że na normalnych światłach masz wszystko ok to i na długich również musi być ok, bo to tylko przesłona idzie w górę i odsłania cały żarnik. Masz tutaj filmik, który idealnie pokazuje jak działają długieDeniro pisze:Ale tam jest chyba automat