Oklejanie lusterek zewnętrznych oraz klamek zewnętrznych
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Oklejanie lusterek zewnętrznych oraz klamek zewnętrznych
Witam czy krtoś bawił sie w oklejanie folią chrom lusterek zewnętrznych, i czy ktoś probował tworzyc u siebie klamki al a audi A6 C6 tj. pasek chrom w górnej jej części. Kiedyś na formum spotkałem sie z tematem dot. klamek ale nigdzie nie mogę tego odszukać. Będę wdzięczny za każde info.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.8 174KM
- Napęd: Quattro
widziałem kiedys na klamkach przykleili listwe chromową al'a c6 i nie wyglądało to dobrze;/
a co do lusterek to samemu cieżko było by okleic idealnie lusterka zeby nie było zadnego załamania czy zagięcia .
Moja sugestia albo oddac lusterka do firmy zeby ci to idealnie zrobili albo kupic nakładki in pro
a co do lusterek to samemu cieżko było by okleic idealnie lusterka zeby nie było zadnego załamania czy zagięcia .
Moja sugestia albo oddac lusterka do firmy zeby ci to idealnie zrobili albo kupic nakładki in pro

Modzenie Audi w Trakcie :D
Z oklejeniem jest dużo zabawy. Kilka miesięcy temu przechodziłem ten temat. Efekt niezbyt mnie zadowolił. Bardziej polecam zakup może nie nakładek bo tak sobie to wygląda, ale całej obudowy lusterka. 2 szt kosztują ok 280zł
Obudowy lusterka A6 C5
Obudowy lusterka A6 C5
Fiat 126p
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Dwie uwagi;
Pierwsza, uważaj na dwa wkręty na spodzie lusterka, są one wkręcone w aluminiowy szkielet. Po tylu latach tak mogą być zapieczone, że będzie problem z odkręceniem. Ja chciałem na siłę i uwaliło mi wkręt. Musiałem potem nawiercać na nowo gwint w szkielecie lusterka.
Sprawa druga to ściąganie oryginalnej obudowy. Wykręć najlepiej całe lusterko i rób to w domu jak wszystko się nagrzeje. Niskie temperatury nie służą dobrze takim operacja na plastikowych zaczepach - no chyba że masz ogrzewany garaż
Pierwsza, uważaj na dwa wkręty na spodzie lusterka, są one wkręcone w aluminiowy szkielet. Po tylu latach tak mogą być zapieczone, że będzie problem z odkręceniem. Ja chciałem na siłę i uwaliło mi wkręt. Musiałem potem nawiercać na nowo gwint w szkielecie lusterka.
Sprawa druga to ściąganie oryginalnej obudowy. Wykręć najlepiej całe lusterko i rób to w domu jak wszystko się nagrzeje. Niskie temperatury nie służą dobrze takim operacja na plastikowych zaczepach - no chyba że masz ogrzewany garaż

Fiat 126p
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant
Peugeot 205
Suzuki Vitara 4x4
VW Golf IV 1.9 GTi
Fiat Brava
Audi A6 C5 Avant
Kup sobie obudowy IN.PRO i będziesz zadowolony
5min wymiana i 100% satysfakcji.W ofercie mają również chrom mat.Sam takie montowałem i byłem naprawdę zadowolony.Co do folii to jest to tańsza opcja ale mniej estetyczna no i mniej trwałe rozwiązanie-coś kosztem czegoś-jak zawsze 

Mody za przyzwoleniem mojej żonki :
Rady dobre ale nie dla wszystkich
Z tego co się orientowałem w allroad C5 nie występowały takie lusterka i nikt nie robi nakładek. Co myślicie o metalizacji próżniowej tworzywa ? Gdzieś na jakimś forum wygrzebał firmę która się tym zajmuje...
http://www.janmet.com.pl/oferta.html
Może to wyglądać dobrze ?

http://www.janmet.com.pl/oferta.html
Może to wyglądać dobrze ?
Bawilem sie troche folia i powiem ci ze lustarka wymagaja duzo wprawy i swietnej jakosci folii a wiec drogiej. M poprzednim samochodzie okleilem na czarny mat i zajelo mi to duzo czasu i mnostwo zepsutej folii. Generalnie musi byz w stanie rozgrzac sie i rozciagnac przynajmniej dwukrotnie wtedy to naciagasz ja na lusterko i dopracowujesz brzegi. Teraz dalem sobie spokoj i uzylem plasti dipa i wyglada fajnie i jest proste jak pierd..... barszcz :P
A jak mi sie znudzi to zdejme i przemaluje na inny.
A jak mi sie znudzi to zdejme i przemaluje na inny.