Witam
Mam kilka problemów które pojawiły się wczoraj gdy jechałem do Katowic i z powrotem do domu. Za pierwszą bramką zapaliła mi się kontrolka od ESP i cały czas świeci. Dodatkowo gdy uruchomię tempomat i wyłączę go pedałem hamulca drugi raz nie chcę się załączyć. Muszę się zatrzymać wyłączyć auto, ponownie zapalić i wszystko gra do ponownego zapalenia się kontrolki ESP.
Następny problem jaki się pojawił gdy już wracałem i zjeżdżałem z autostrady to turbina nie chciała zaskoczyć tzn. wcale się nie załączyła.
Zatrzymałem się na orlenie na przerwę zgasiłem silnik myślałem że może jak ostygnie to coś się mu poprawi. Ale nic z tego wsiadam jadę na początku chodzi później zapala się ESP i turbo chodzi w kratę.
Nie wiem czy to wszystko sprowadza się do jednego.
[ Dodano: 2013-12-23, 17:01 ]
Widzę duże zainteresowanie moim problemem.
Dzisiaj jechałem z Przemyśla do Wawy i stwierdzam że problem z esp już nie występuje , a tempomat chodzi bez problemu.
Jedyne co jest dziwne to czasami przy hamowaniu słychać ABS a wcale nie jest ślisko.
No i oczywiście turbo się dalej nie załącza. Na trzy odpalenia 2 razy nie chodzi, a raz chodzi normalnie.
Co mam robić pomocy!!
[ AWX 1.9 131 KM] Problem z Turbo
Już sobie powoli daje rade. Pojechałem do mojego mechanika podpiął komputer i był błąd czujnika turbosprężarki. Kupiłem za 50zł najtańszy zamiennik bo innego nie było. Zmieniłem i turbo wróciło do łask oraz zgasła kontrolka od świec żarowych.
A co do kontrolki ESP to pompa waku czy coś podobnego do wymiany. Już zamówiona nowa sztuka i czekam aż przyjdzie.
Nikt mi z Forum nie pomógł więc już się tutaj nie będę żalił.
Dzięki Wielkie i wszystkiego dobrego w nowym roku.
A co do kontrolki ESP to pompa waku czy coś podobnego do wymiany. Już zamówiona nowa sztuka i czekam aż przyjdzie.
Nikt mi z Forum nie pomógł więc już się tutaj nie będę żalił.
Dzięki Wielkie i wszystkiego dobrego w nowym roku.