Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

zle chodzi do 75*c

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
MichalGniezno
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

zle chodzi do 75*c

Post autor: MichalGniezno » 22 gru 2013, 15:29

witam

mam problem!!

od 5 miesiecy walcze z usterka w mojej a6. problem jest tego typu ze zle (nierowno) chodzi tylko na zimnymm sielniku, kedy silnik nagrzeje sie do 75*c auto tyka jak zegarek!! dziwne jest dla mnie to ze mechanik nie potrafi zdiagnozowac i wskazac co jest zepsute czy gdzie lezy problem. dziwnym zachowaniem jest pompa wtryskowa ktora wedlug mechanika koryguje dawke sterowania i robi dziwne (rry-1sek. i to powtarza sie co 10sek.) oczywiscie dzieje sie to do momentu kiedy silnik nabierze temperature 75*c
dziwnym zachowaniem jest dla mnie takze kiedy mechanik wprowadza silnik w tryb testu auto rzekomo chodzi dobrze (ale to mechanik mi powiedzial, osobiscie tego nie widzialem wiec zbytnio tym sie nie kieruje) moze ktos mial podobny problem i moze mi podpowiedziec co moze byc nie tak albo chociaz jak moze sprawdzic i dojsc do poprawnego zdiagnozowania tego przypadku

wymienione bylo;

-kompletny rozrzad wraz z walkami i cala reszta
-wtrysk sterujacy
-pompa zostala zmieniona na uzywke po regeneracji (ponoc sprawna w 100% )
-sprawdzany byl rowniez sterownik silnika w ktorym bylo wszystko ok. ale mechanik zaleca podmianke z innego auta wraz z imobilajzerem, to samo stwierdzil w przypadku pompy aby sie upewnic czy pompa jest faktycznie sprawna w 100%

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja