Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Dolozenie tabletu z androidem - szukanie miejsca

Wnętrze
Komandosik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Dolozenie tabletu z androidem - szukanie miejsca

Post autor: Komandosik » 20 gru 2013, 14:06

Siema, mam a6 c5 z 98roku sedan, z navigation plus. Chcialbym miec zamontowany tablet w aucie, starsznie mi sie to podoba a że jestem programistą to sądze że coś z tego mozna fajnego wymyslic. Mam 2 opcje wyboru:

1. Wywalic radio fabryczne i... no wlasnie, w jakis sposob podłączyć tablet (wyjscie jack) do wszystkich glosników, rozumiem ze trzeba by było użyc jakis wzmacniacz? tudzież equalizer? ktoś cos wie na ten temat? jak rozwiązać przeniesienie audio na wszystkie glosniki + subwoofer w aucie?

2. Zostawić radio fabryczne, a np na desce rozdzielczej, powyżej wylotu powietrza (środkowe) wydrażyć dziure odpowiadającą wielkością tabletowi, zamontowac jakis mechanizm wysuwający coś w rodzaju klapki na nacisniecie, tak żeby tablet mógł sie otwierac.

ma ktoś jakie ciekawe pomysly, a moze ktos juz pakowal to do audi ?

Na czym mi zalezy... na multimediach (filmy, muzyka oraz DVBT i internet) pełny gps, OBD2 poprzez bluetooth, system antykradziezowy (tablet miałby ciągłe połaczenie z internetem w razie co moze podac mi miejsce polozenia urzadzenia, lub zrobic np zdjecie poprzez wbudowana kamere) i pewnie jakies inne o ktorych aktualnie nie mysle :)

lukwoj21
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: lukwoj21 » 20 gru 2013, 20:12

Musisz oddac auto do Pimp My Ride oni ci zamontuja <figielek>

MarioMAX
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MarioMAX » 20 gru 2013, 21:59

Ha, kolega jakby czyta mi w myślach, jestem programistą CNC i zmontowanie i wykonanie ramek pod takie cuś plus dodatkowe specjalne guziki, gdyby mi się zamarzyło to dla mnie pikuś, sam myślałem o znalezieniu tabletu który zmieścił by się w miejsce, po wywaleniu radia i przycisków/szufladek i klikacza awaryjnych (tyle że ja mam 1din) i jakoś to wszystko połączyć, ale tu stoi problem jak...

Komandosik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Komandosik » 21 gru 2013, 11:38

No wlasnie, żadne uchwyty mnie nie zachwycają, chce zeby auto było wyposażone w coś co bedzie ciezko wyjąć/znalezc... czyli albo wymiana org radia wlasnie na tablet juz z telewizją itd :) idealnie nadaje sie do tego nexus 7 z 3g i np na usb dekoder dvbt z zewnetrzną anteną LUB... podłączenie orginalnych z audi ;D

co to krojenia deski...

to wolalbym cos w tym stylu:
Obrazek

albo (co chyba bedzie cieżko, z racji ułożenia gratów pod deską:

Czyli mam na górze, chowane, widac by było tylko kawałek plastiku, cos nietypowego w a6 ale mimo wszystko mało rzucającego sie w oczy... a nie zawsze tzreba byłoby z tego korzystac...

mam 3 min do wyjscia do roboty wiec na szybko (:P) zrobilem mala wizualizacje, moj srodek auta i nexus 7

Obrazek

sory za jakosc ale nie mam wiekszego zdjecia swojego srodka, jak wroce z roboty bede mogl troszke posiedziec i poplanowac :)

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 22 gru 2013, 19:01

Komandosik, Przejrzyj ten temacik, może Ci coś pomoże w tym Twoim pomyśle :

http://pdaclub.pl/forum/zrob-to-sam/tab ... odzie-%29/

Komandosik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Komandosik » 22 gru 2013, 22:08

Klakson, nie wiem czy zauwazyles ale to mój stary temat ;) zaraz przed kupnem a6 ;) zrezygnowałem bo miałem analogową tv, teraz gdy ją zabrali... szukam czegos nowego :D

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 23 gru 2013, 16:05

Komandosik, O kurde hahaha faktycznie, teraz zauważyłem. No to powodzenia w szukaniu dalej :)

deviltomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: deviltomek » 05 sty 2014, 21:32

zamiast takiej żeźby wolałbym wymienić radio na taki "zamiennik" który wygląda idealnie jak twoj oryginał tyle tylko że ma na pokładzie androida albo windows mobile, i udostepnia wszystkie wodotryski o ktorych piszesz:) koszt nie mały ale swoje radio byc moze sprzedaż za ok 400zł tablet za drugie tyle, nie duzo Ci braknie :) a koszty żeźby napewno będą niemałe:) taki tablet wymaga duzo przeróbek bo musi byc stale podłączony do zasilania, podswietlenie nie moze gasnac po kilku sekundach a jednoczesnie musi gasnąc po zgaszeniu auta zeby nie wyładować akumulatora. wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem bedzie wymiana jak wyżej lub poprostu orginalny uchwyt na szybę i ładnie schowany kabelek zasilający a drugi jack-aux do twojego radia.

Awatar użytkownika
xtr3mist
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xtr3mist » 17 lut 2014, 02:44

hmm, wcale aż tak dużo roboty z tym nie ma.
mi się udało zmontować całkiem zgrabnie działający, może jeszcze nie do końca wyglądający zestaw audio bose + tablet z androidem + OBD :)

wizualnie nie jest to zbyt piękne... jeszcze:)

macie tu filmik z mojego auta, http://www.youtube.com/watch?v=yuJcGCXkjiw
i drugi, kable wiszą jeszcze na wierzchu, bo to był tylko testowy montaż...
http://www.youtube.com/watch?v=tsuBYIaXRyE

Obrazek

user

Post autor: user » 17 lut 2014, 08:26

calkiem spoko Ci to wyszlo :]

Awatar użytkownika
pastaldo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janusz
Rocznik: 2000
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Kontakt:

Post autor: pastaldo » 17 lut 2014, 10:02

xtr3mist, sam wygląd to kwestia gustu ale nawet w miere to wygląda. Inna sprawa to obsługa takiego tabletu podczas jazdy. W moim przekonaniu to masakra żeby szukac małych dotykowych ikonek. Najgorsze w tym jest jeszcze to że tak naprawde cały czas potrzebujemy jakiegoś standardowego radia pewnie z AUX żeby puszczać muzykę z tabletu.

Dlatego jestem zdania że lepiej zainwestowac w typowe radio do samochodu z Androidem i takie będzie miało juz laucher przygotowany do obsługi w samochodzie.

Awatar użytkownika
xtr3mist
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xtr3mist » 17 lut 2014, 12:23

pastaldo kwestia obsługi takiego tabletu to też nie jest zbyt wielki problem, w planach mam wymianę kierownicy na wielofunkcyjną i podłączenie przycisków odpowiednio do tabletu wraz z ich podmapowaniem, póki co mam wyprowadzone na kabelku kilka przycisków(ta tasiemka w kolorach tęczy;) ) Jest też opcja zamontowania jakichś pokrętełek czy czegoś, myślę o przerobieniu przycisków z myszki komputerowej i scrolla, wyszło by to trochę na zasadzie jak w nowych audi sterowanie mmi, jednym pokrętłem, oczywiście potrzebny byłby do tego odpowiedni launcher. Jestem programistą także pwoolutku jeśli pomysł wypali to będę rozwijać:)
Tablet zdobyłem za 50zł to aż żal się nie pobawić.

Tutaj wideo jeszcze z testów przed skręceniem i stałym podłączeniem
http://www.youtube.com/watch?v=LJTk0jYVxvY

Co do radia to niestety masz rację, sygnał jaki daje sam tablet jest za słaby, leci w miarę głośno ale dla mnie to za słabo...

Awatar użytkownika
pastaldo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Janusz
Rocznik: 2000
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Kontakt:

Post autor: pastaldo » 17 lut 2014, 14:05

xtr3mist, No jeśli jestes programistą to dużo ułatwi bo na standardowych laucherach było by mega ciężko to ogarnąć. Sam tez jestem informatykiem wiec wiem o co biega ;)

Bawić się zawsze mozna oczywiście. Jeśli miałbym to robic po to by było wszystko tiptop to bym dał spokój ale skoro to kwestia hobby i zabawy to jak najbardziej można.
Co do przycisków multi hmmm brzmi ciekawie chciałbym to zobaczyc <mysli>

Widzę obaj jesteśmy z Lublina to może sie kiedyś zgadamy na oględziny <figielek>

Awatar użytkownika
xtr3mist
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: xtr3mist » 19 lut 2014, 02:24

pastaldo, jak już pomontuje wszystko tak jak ma być docelowo to zapraszam na oględziny:)
Lekki offtop, w ogóle to jakieś spoty audicowców z lublina w lublinie są?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl