Witam. Bardzo prosze o pomoc poniewaz nie mam juz pomysłów. Pacjent to audi s6 c5 4,2 AQJ z 1999 r w manualnej skrzyni bez gazu.
Chodzi o to że autko gdy sie nagrzeje tak jakby samo dodawalo sobie gazu. Podczas zjezdzania ze wzniesienia bez dodania gazu czuc ze ciagnie a na komputerze pokazywane jest spalanie a powinno byc 0,0. Dzieje się tak nie za kazdym razem. Gdy stalem w korku a auto sie mocno nagrzalo po wcisnieciu pedalu sprzegla obroty wzrastaly nawet do 1500. Obroty spadają do jałowych dopiero po CALKOWITYM zatrzymaniu pojazdu i wtedy trzymaja sie na odpowiednim poziomie. gdy pojazd sie jeszcze toczy obroty sa podniesione.
Nie wiem juz co to moze byc, wymienione zostaly sondy, czujnik temperatury, pedal gazu. Autko oddalem do warsztatu po czym stwierdzili ze nie moga znalezc problemu, uznali ze moze to byc wina przepustnicy. Kupilem i weymienilem, zrobilem adaptacje a problem dalej jest taki sam. wymienione zostaly takze wezyki podcisnienia, mechanicy stwierdzili ze silnik jest szczelny.
Bardzo prosze o pomoc bo chcialbym zainstalowac LPG i musze miec silnik doprowadzony do perfekcji
[AQJ 4.2 340 KM] S6 sama dzwiga obroty, dodaje gazu
[AQJ 4.2 340 KM] S6 sama dzwiga obroty, dodaje gazu
Było Audi 80 2.0 E sedan 1992 r
Audi A6 C4 2,8 ACK quattro sedan 1997 r.
Jest Audi S6 C5 4,2 AQJ qattro Avant 1999 r.
Audi A6 C4 2,8 ACK quattro sedan 1997 r.
Jest Audi S6 C5 4,2 AQJ qattro Avant 1999 r.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: