[a6 c5]szum
- maruch30
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
[a6 c5]szum
witam ponownie kiedys natknąłem się na ten temat ale nie mogę go znaleźć mam taki problem gdy jade aute powyżej 100 :roll: to mam straszny szum w aucie tak jakby szyby nie były szczelne :oops: nie mowiąc już o wiekszych prędkościach (a mam ciężką noge) czuję sie tak jakbym jechał w kabriolecie jest to nie do zniesienia jeśli ktos miał taki sam problem i sobie poradził to niech podzieli się radą jak temu podołać słyszałem że jest jakaś regulacja szyb gdzie mam szukać tego
kiedyś bylem wielki teraz została mi tylko siła
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
sprawdz sobie jak sa spasowane drzwi z ta listwa chromowana. jak jest szpara to regulujesz na takich klinach.to najczestszy powod szumow. musisz odkrecic boczek w drzwiach i zdjac go. na dole bedziesz mial kliny do regulacji.
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
- maruch30
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MARIUSZ
- Rocznik: 2004
- Silnik: 3.0 BMK 224KM
- Napęd: 4WD
- Skrzynia: Automat
powiem ci że jeszcze nie sprawdzałem będę w kraju na swięta to sprawdze wiesz moja sie nie zna na tym to musze czekac az bede w polsce ale dam znac czy zadziałało
[ Dodano: 2010-03-29, 14:55 ]
witam panowie byłem u blacharza sam i troszke podniosł mi całą ramke ale nic to nie dało nadal szumi czy jest jakas możliwość jeszcze zrobienia tego dodam ze na zewnątrz wygląda na to ze wszystko dolega idealnie szyby i uszczelki wyglądają ze dolegają do karoseri jeżeli ktos mial taki problem czekam na rady
[ Dodano: 2010-03-29, 14:55 ]
witam panowie byłem u blacharza sam i troszke podniosł mi całą ramke ale nic to nie dało nadal szumi czy jest jakas możliwość jeszcze zrobienia tego dodam ze na zewnątrz wygląda na to ze wszystko dolega idealnie szyby i uszczelki wyglądają ze dolegają do karoseri jeżeli ktos mial taki problem czekam na rady
kiedyś bylem wielki teraz została mi tylko siła
maruch30,
Czytajac twoj post uswiadomilem sobie ze mialem ten sam problem.Ja u siebie spasowalem dokladnie zewnetrzna uszczelke z ta chromowana listwa i nadal szumialo . Dopiero gdy rozmawialem z kolega w pracy powiedzial ze czesto w c5 padaly uszczelki dzwi.Wsiadl do mnie do samochodu i rozpedzil do 120 i trzymajac palcami za ramke drzwi kolo uchwytu nad glowa dociagnal lekko dzwi i szum ustal!!!!kompletnie cicho.Okazalo sie ze uszczelka dzwi nie trzyma dobrze przy slupku srodkowym.Wymiana uszczelki zalatwila problem na zawsze.
Czytajac twoj post uswiadomilem sobie ze mialem ten sam problem.Ja u siebie spasowalem dokladnie zewnetrzna uszczelke z ta chromowana listwa i nadal szumialo . Dopiero gdy rozmawialem z kolega w pracy powiedzial ze czesto w c5 padaly uszczelki dzwi.Wsiadl do mnie do samochodu i rozpedzil do 120 i trzymajac palcami za ramke drzwi kolo uchwytu nad glowa dociagnal lekko dzwi i szum ustal!!!!kompletnie cicho.Okazalo sie ze uszczelka dzwi nie trzyma dobrze przy slupku srodkowym.Wymiana uszczelki zalatwila problem na zawsze.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ktoś może opisać jak to wyregulować, będę wdzięczny za fotkiMariusz-MN pisze:sprawdz sobie jak sa spasowane drzwi z ta listwa chromowana. jak jest szpara to regulujesz na takich klinach.to najczestszy powod szumow. musisz odkrecic boczek w drzwiach i zdjac go. na dole bedziesz mial kliny do regulacji.

- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
rafio83, może ten temat w jakiś sposób okaże Ci się pomocny viewtopic.php?t=12965 Dotyczy czegoś innego, ale przynajmniej zobaczysz jak to wygląda od środka.
Warsztat, naprawy Audi A6.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Dziś zlokalizowałem miejsce nieszczelności, ramka drzwi nie dolega w górnej krawędzi.
Kiedy wewnątrz przyciągnę drzwi do siebie (górny róg), szum ustaje. Macie pomysły jak to wyeliminować, czy opisywana wyżej regulacja pomoże?
http://imageshack.us/photo/my-images/132/cx9z.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/209/5dum.jpg/
Kiedy wewnątrz przyciągnę drzwi do siebie (górny róg), szum ustaje. Macie pomysły jak to wyeliminować, czy opisywana wyżej regulacja pomoże?
http://imageshack.us/photo/my-images/132/cx9z.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/209/5dum.jpg/
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic