[ TIP+Q] Przeguby wewnętrzne 2,7 t quattro
[ TIP+Q] Przeguby wewnętrzne 2,7 t quattro
Witam, mam problem nie mogę dostać nigdzie przegubów wewenętrznych, dzwoniłem do inter carsu, tam nie mają do automatów nic, nawet kompletnych półosi =/
Tak wogóle to do wszystkich V6 idą te same przeguby czy inne? Ponoć przegub od tipa i od manuala się różni ale czy np dwa różne silniki w automacie powiedzmy 2,4 i 2,7t mają te same przeguby?
Tak wogóle to do wszystkich V6 idą te same przeguby czy inne? Ponoć przegub od tipa i od manuala się różni ale czy np dwa różne silniki w automacie powiedzmy 2,4 i 2,7t mają te same przeguby?
Dzwoniłem do dalenczyka zapytałem o przeguby a pan do mnie mówi "jeżeli wogóle występują same przeguby wewnętrzene to kosztują conajmniej 800 pln za sztuke, czy mam szukać?" powiedziałem żeby nie zawracał sobie głowy, ASO raczej nie wchodzi w grę bo pewnie mają tylko całe półosie których cene trzeba liczyć w tysiącach za sztukę, proszę o inne propozycję
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
SoloZiP, popytaj kolegę profile.php?mode=viewprofile&u=4037 Z nim się dogadasz, i na pewno nie zaproponuje Ci przegubu z luzami, bo dba o reputację. Możesz przecież założyć temat w dziale Kupię i czekać na propozycje z zachowaniem ostrożności przed oszustami oczywiście 

Warsztat, naprawy Audi A6.
-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
przeguby wewnętrzne na pewno nie są takie same, trochę potrwało zanim znalazłem do mojego 2,4 w tipie. kupowałem używki bo nowe z całymi półosiami troszkę kosztują. poza tym zewnętrzne występują w dwóch rozmiarach. a trzecia sprawa to różna długość półosi.Krzysztof1972 pisze:Silnika 2.7 nie przerabialem ale w silniku 2.4 , 1.9 tdi , 2.5tdi wszystko jedno jaka skrzynia - multi , tip , czy manual przeguby wewnetrzne i zewnetrzne sa te same
Rok produkcji tez bez roznicy
Wielce prawdopodobne ze 2.7 tez ma takie same przeguby
-
- Forum Audi A6 / A7
Pytanie dotyczy przegubu nie polosi - dlugosc manual automat zawsze sie rozni ale to chyba najmniejszy problem przelozyc przeguby z jednej rury na drugagrzałka pisze:
przeguby wewnętrzne na pewno nie są takie same, trochę potrwało zanim znalazłem do mojego 2,4 w tipie. kupowałem używki bo nowe z całymi półosiami troszkę kosztują. poza tym zewnętrzne występują w dwóch rozmiarach. a trzecia sprawa to różna długość półosi.
Mam w miejsce multi rok 02 zalorzonego manuala z diesla 1.9 tdi rok 99 przeguby wewnetrzne i zewnetrzne te same
Kupowalem do silnika 2.5 tdi rok 2000 przeguby i podpasowaly z manuala 2.4 97rok
A w tej chwili wlasnie robie tipa 2.4 97 rok i przeguby tez sa te same -
tu znalazlem niestety tylko zewnetrzny ale prosze sobie przejzec liste pojazdow i silnikow w ktorych sa montowane
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
nie wiem czy tak nie problem skoro się nie wymienia samych przegubów, a wtedy według mnie długość półośki ma znaczenie. wiem dobry fachowiec zrobi wszystko. co do przegubów może tak trafiłeś że są wszystkie takie same bo ja spotkałem się z dwoma rozmiarami zewnętrznych i przynajmniej jednym innym wewnętrznym do mojego auta
SoloZiP jaki jest powód wymiany wewnętrznych przegubów? u mnie występowały drgania podczas jazdy i po wyeliminowaniu wszystkich innych możliwości wymontowałem półosie i okazało się że jeden z przegubów wewnętrznych ma luz poprzeczny, poszukałem blisko siebie kogoś kto handluje używkami żeby podjechać samemu i sprawdzić jak wygląda ten używany, jestem rok po wymianie i jest ok.
posłuchaj szalonego i popytaj kolegów z forum, którzy handlują częściami, chyba że znajdziesz kogoś niedaleko siebie żeby obadać na żywo przed zakupem
SoloZiP jaki jest powód wymiany wewnętrznych przegubów? u mnie występowały drgania podczas jazdy i po wyeliminowaniu wszystkich innych możliwości wymontowałem półosie i okazało się że jeden z przegubów wewnętrznych ma luz poprzeczny, poszukałem blisko siebie kogoś kto handluje używkami żeby podjechać samemu i sprawdzić jak wygląda ten używany, jestem rok po wymianie i jest ok.
posłuchaj szalonego i popytaj kolegów z forum, którzy handlują częściami, chyba że znajdziesz kogoś niedaleko siebie żeby obadać na żywo przed zakupem
-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
co do zewnętrznego to jest sprawą oczywistą, że nie wymienia się całej półosi ale z wewnętrznym nie jest już tak fajnie bo nie dostaniesz samego przegubu wewnętrznego do a6c5 2,4 tiptronic bo są niewymienialne, nawet ASO tylko przegub z półosią. w niektórych przypadkach przegub wewnętrzny jest wymienialny ale w moim niestety nie, pewnie trochę chęci i da się to zrobić ale kupując używkę wymieniałem całą półoś bo po co bawić się w rozbieranie. co do linku znalazłeś tylko zewnętrzny, który jest montowany do wielu wersji tego auta i ja się z tym zgadzam, ale na pewno jest jeszcze jeden o innej średnicy, który był montowany również w kilku wersjach silnikowych i z tego się o tym nie dowiesz. koniec OT.
polecam poszukać sprawnych używek od tego samego motoru i na pewno będzie ok. ja za całą półoś z dwoma przegubami zapłaciłem 150zł. więc koszt niewielki.
polecam poszukać sprawnych używek od tego samego motoru i na pewno będzie ok. ja za całą półoś z dwoma przegubami zapłaciłem 150zł. więc koszt niewielki.