Witam Forumowiczów. Jestem szczęśliwym posiadaczam A6 c6 dwa latka. Niestety, od miesiąca mam problem z wyświetlaczem MMI . Po włączeniu zapłonu wyświetlacz zaświeca się na jasno-biało, potem blednie, aż do całkowitej szarości. Na początku tych problemów, co jakiś czas zaczynał pracować normalnie , ale po jakimś czasie znowu przestawał-robił się szary .Teraz już w ogóle nie startuje normalnie, tylko tak jak opisałem.Acha, może to ważne- wyświetlacz jest kolorowy, duży. Poza tym wszystko działa radio, cd, no tylko nic nie widać.
Drodzy koledzy, czy ktoś może mi pomóc? czy muszę kupić nowy wyśw. czy to inna przyczyna. Liczę na Wasze doświadczenie no i jeśli można to jakieś dobre rady jak ten problem usunąć.
pozdrawiam-Jacek P
wymiana mmi 2g
Dzięki kolego za pomoc. Próbowałem wymontować to cholerstwo, ale po dwóch podejściach zrezygnowałem. Moze ktoś wie jakie kroki po kolei trzeba wykonać aby dostać się do tego wyświetlacza. Posiłkowałem sie filmikiem z you tuba dla Q7, ale tam jest inaczej na to wygląda, nie chcę czegoś pourywać. Proszę o pomoc.Może jakieś linki, bo na forum trudno mi jest znaleźć( jestem nowy na tym forum, a tyle tu tego, że głowa mała ). Jestem z kolei pewien, że już wielu z was to przerabiało. Ponawiam więc prośbę o pomoc.
Jacek

Jacek
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel