Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

zamiana czy regeneracja lamp przednich

Elektryka
ODPOWIEDZ
jarascl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

zamiana czy regeneracja lamp przednich

Post autor: jarascl » 08 gru 2013, 14:02

Witam serdecznie

Mam taki problem a mianowicie mam założone lampy przednie na żarówki d2s i H7 czyli xenony rozumiem. Ale przeglądając fora internetowe dowiedziałem się że jeśli mam xenony to nie powinno być w aucie regulacji położenia lamp a jest., powinien być jakiś czujnik położenia na wahaczach.(nie wiem czy jest) druga sprawa to spryskiwacze lamp na zderzaku -- został tylko ślad po nich.
Poza tym uszkodzone są regulacje i i uchwyty mocujące ,wkurza mnie to jak mam gdzieś wieczorem jechać bo auta jadące za mną świecą lepiej {tak ja to widzę}. chciałem zregenerować lampy ale koszty dużo nie odbiegają od zakupu nowych lamp.

I to jest konkretne pytanie : większość ofert na aukcjach do tego modelu i rocznika posiada lampy z wejściem na żarówki H7 LABO H1
są to lampy soczewkowe mają super wygląd i nawet gdybym kupił takie lampy jakie problemy czekają mnie z podłączeniem tych lamp, czy instalacja się nadaje ? no i czy poprawi mi się oprócz wyglądu jakość światła?

P.S. takie bym chciał kupić
http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3714874752 są to lampy soczewkowe na żarówki H1 lub takie
http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3735519519 te również na H1 ale w ostateczności pozostają te
http://img12.allegroimg.pl/photos/orygi ... 3769483468 na d2s

zastanawia mnie jeszcze jedno niby ksenony lepsze to dlaczego te dwie pierwsze oferty są po 1200zł a ta 3 za 600zł ?

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 09 gru 2013, 18:12

jarascl pisze:Mam taki problem a mianowicie mam założone lampy przednie na żarówki d2s i H7 czyli xenony rozumiem
to wcale nie znaczy, że masz xenon podnieś maskę odepnij zaślepki od środka i sprawdź jakie masz żarówki <okok> miałem zwykłe reflektory a na szkle widniało d2s.
jarascl pisze:P.S. takie bym chciał kupić
jedynie pierwsze które podałeś do mnie przemawiają <okok> wiadomo kwestia gustu ;)
trzecie mają ringi a audi to nie bmw <luzik>

thedadmen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: thedadmen » 09 gru 2013, 18:45

Ciekawe czy te lampy które kolega wrzucił będą dobrze świeciły. Wiem, że duże znaczenie ma żarówka, ale odbłyśnik itp. tez się liczy. Nasuwa mi się pytanie...na co zwracać uwagę kupując takie lampy? Sam najprawdopodobniej też będę musiał zmienić i nie chciałbym kupić bubla, który bd dawał słabe światło

jarascl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jarascl » 09 gru 2013, 19:14

Na 100% mam żarniki D2S bo je wymieniałem z 6000k na 4300k i w sumie to nic nie dało świeci troszkę lepiej na boki ,generalnie to jak jest ciemno w koło to fajnie świecą ,ale w ruchu ulicznym wydaje mi się że kiepsko.. Dzisiaj dzwoniłem do specjalisty od regeneracji reflektorów znalezionego na naszym forum i mam dylemat co robić bo niby za 360zł koszt regeneracji 2 lamp + przesyłka może zrobić cuda tylko nie wiem jaki rzeczywiście uzyskamy efekt końcowy
trzecie mają ringi a audi to nie bmw
tego się właśnie obawiałem --wiochy nie zrobię a co do tych pierwszych to one są na H7 nie na D2S ale jakby się dało przerobić instalację w jakiś prosty sposób to czemu nie spróbować ..

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 09 gru 2013, 19:32

jarascl, zerknij na pw masz link do zwykłych reflektorów d2s.Warto się zastanowić nad regeneracją jeśli dostaniesz gwarancje na usługę.

jarascl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jarascl » 09 gru 2013, 23:01

No fajne te lampy ale myślałem że jak już miał bym coś z nimi robić to może jakiś tunning optyczny bym zrobił ,czyli jakieś przyciemniane tak jak na fotkach

ale faktycznie te ringi to by była wiocha ---po co je do audi produkują ----skoro dresiarze ich potrzebują w swoich betkach...

lol72
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Włodzimierz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TDI
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: lol72 » 09 gru 2013, 23:11

jarascl pisze:po co je do audi produkują ----skoro dresiarze ich potrzebują w swoich betkach...

Chińczyk "myśli" że są fajne. Po za tym dresiarze lubią też normalne samochody i tu ukłon dla nich od skośnookich. :p
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja