A6 C5 pomoc w tuningu
- 

długas
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Krzysztof
 - Rocznik: 2001
 - Moje auto: A6 C5
 - Nadwozie: Limuzyna
 - Silnik: 2.4 ARJ 165KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: Manual
 - Paliwo: Benzyna+LPG
 - Kontakt:

Ja ci mogę powiedzieć czego nie montować(choć sam o tym nie wspominasz).Swiateł do jazdy dziennej(takich zje..nych paseczków z diodami)-zwieśniaczysz samochód na maksa.

Audi A6 forum w Polsce - https://a6klub.pl
						- 

długas
 - Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:

Oczywiście że nie.Maksiu, dobrze to wytłumaczyłbboykoti pisze:To teraz wszystkie auta które wychodzą z fabryki to wiocha na starcie :D![]()
						- Mazdomania
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Gosia
 - Moje auto: S6 C5
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 4.2 326KM
 - Skrzynia: Tiptronic
 - Paliwo: Benzyna

- 

K_L_A_M_A
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
 - Rocznik: 2002
 - Silnik: 2.5TDI 180KM
 - Paliwo: Diesel

Co do świateł dziennych w postaci pasków LED i innych gadżetów  to moim skromnym zdaniem najtrafniej to opisuje stwierdzenie z sąsiedniego tematu z laserowym projektorem logo:
Gdzieś na tym forum śledziłem temat związany z rezaniem zderzaka pod ledy z s6 i jakoś nie pamiętam aby ktoś rzucał pojęciem "wiocha".
Ogólnie można przyjąć że wszystko to co nie jest ori to wiocha
 Równie dobrze wiochą można nazwać samochód z zawiasem który uniemożliwia normalne użytkowanie samochodu jakie przewidział producent i takich przykładów można by wymieniać wiele.
Każdy z nas ma inne poczucie estetyki, najważniejsze aby każdy dopieścił swoje autko tak aby sam był z niego zadowolony zarówno z walorów estetycznych jak i eksploatacyjnych, a zdanie innych to się zmienia w zależności od punktu widzenia i miejsca siedzenia.
Najważniejsze aby wszystko to co robimy wykonane było na jak najwyższym poziomie, na najlepszych możliwych komponentach tak jak przystało na samochód tej klasy i nie stwarzało zagrożenia w ruchu drogowym.

A co koledzy sądzą o światłach dziennych firmy HELLA - to też wiocha ? bo w temacie związanym z tymi właśnie światełkami racze wszyscy je chwalili, czy mówimy tylko o chińskich świecidełkach których z metra już nie widać?Jarutis pisze:x2 taka prawda :P0x4B25A pisze:Wiecie co jest najśmieszniejsze? Większość mówi, że 'wiocha' itp., ale pewnie jak by to było ORI zrobione, to wielu by się zachwycałowedka pisze:W nowym Range Roverze Sport również jest taka lampka z logo Range Rovera. Samochód za 400 tysięcy i taka wiocha...
Gdzieś na tym forum śledziłem temat związany z rezaniem zderzaka pod ledy z s6 i jakoś nie pamiętam aby ktoś rzucał pojęciem "wiocha".
Ogólnie można przyjąć że wszystko to co nie jest ori to wiocha
Każdy z nas ma inne poczucie estetyki, najważniejsze aby każdy dopieścił swoje autko tak aby sam był z niego zadowolony zarówno z walorów estetycznych jak i eksploatacyjnych, a zdanie innych to się zmienia w zależności od punktu widzenia i miejsca siedzenia.
Najważniejsze aby wszystko to co robimy wykonane było na jak najwyższym poziomie, na najlepszych możliwych komponentach tak jak przystało na samochód tej klasy i nie stwarzało zagrożenia w ruchu drogowym.
- Mazdomania
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Gosia
 - Silnik: 4.2 326KM

Można wsadzić, ale nieopłacalny interes jak dla mnie. 
Potrzebujesz: lampy (bixenon w bdb stanie nawet do 800zł /szt - używka) , żarniki (od 40zł do prawie 400zł za szt - nowe), przetwornice ( ok. 100-150zł szt. - używka), zderzak ze spryskami, albo własna rzeźba (zderzak kilka stówek, jesli nie w kolorze to + malowanie) jeśli przerabianie swojego zderzaka to spryskiwacze + zaślepki ok 100 - 150zł / szt - używka no i jeszcze oczywiście przewody (ale to groszowe sprawy raczej ).
Jeśli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi

Potrzebujesz: lampy (bixenon w bdb stanie nawet do 800zł /szt - używka) , żarniki (od 40zł do prawie 400zł za szt - nowe), przetwornice ( ok. 100-150zł szt. - używka), zderzak ze spryskami, albo własna rzeźba (zderzak kilka stówek, jesli nie w kolorze to + malowanie) jeśli przerabianie swojego zderzaka to spryskiwacze + zaślepki ok 100 - 150zł / szt - używka no i jeszcze oczywiście przewody (ale to groszowe sprawy raczej ).
Jeśli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi
- 

długas
 - Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:

Ledy z c6 są w lampach i to wygląda dobrze a dodane "paseczki" są wiochmeńskie-takie podejście(a co,masz takiebboykoti pisze:Nie ma ale kiedyś czytałem podobny spór i większość stwierdziła że wszystkie LED'y w C5 to wiocha, chyba że te z S6 C6 to już jest ok hehe
Nie rozumiem tego podejścia.
						- IreK_PV808
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Irek
 - Silnik: 2.7T BEL 265KM
 - Kontakt:

--- dobrze zoapodajecz człowiekuK_L_A_M_A pisze:
A co koledzy sądzą o światłach dziennych firmy HELLA - to też wiocha ? bo w temacie związanym z tymi właśnie światełkami racze wszyscy je chwalili, czy mówimy tylko o chińskich świecidełkach których z metra już nie widać?
Ogólnie można przyjąć że wszystko to co nie jest ori to wiochaRównie dobrze wiochą można nazwać samochód z zawiasem który uniemożliwia normalne użytkowanie samochodu jakie przewidział producent i takich przykładów można by wymieniać wiele.
długas, przepraszam kolego ale akurat w S6C6 http://allegro.pl/s6-c6-2004-78609?order=p wydaje mi się że nie posiada led'ów w światłach tylko ma "dokładane" więc chcesz powiedzieć że ori dokładane to wiocha??
To ja poproszę S6C6 z taką wiochą
Jak mogę to pomogę. 
 Gadżety Audi A6
exhaust byGTPerformance -->>
----
FB - https://www.facebook.com/a6klub
						exhaust byGTPerformance -->>
----
FB - https://www.facebook.com/a6klub
- 

długas
 - Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:

IreK_PV808, Jeśli chodzi ci o tą ofertę gdzie na zdjęciu jest ciemny avant z ledami które są poniżej lamp(świecą na zdjęciu)to według mnie wiocha(to co z tego że ori)  ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać