Witajcie
Stałem sie posiadaczem Audi A6 c5 3,0 v6 +LPG :Brc: Avant po paru dniach od kupna zauwazyłem ze na zimnym silniku gdy podjade do swiateł wstrasznie skacze na obrotach (pobulgocze) i po chwili przestaje nie dzieje sie to codziennie oraz wywala mi check engine gdy stoje na parkingu trzymam go w granicach 3tys obr znów zapala sie check i po chwili gasnie...co moze byc przyczyna??
nie wiem gdzie szukac tego tematu jesli ktos miał podobna przyczyne prosze o porade z góry dziekuje.
[ Dodano: 2013-11-29, 17:14 ]
Dodam tez ze nie jedzie on tak jak powinien,jezdziłem taka sama w manualu i wciskało w fotel tu szału nie ma ....
Brak mocy,szarpanie na obrotach
-
- Forum Audi A6 / A7
Brak mocy,szarpanie na obrotach
Ostatnio zmieniony 29 lis 2013, 21:14 przez dondiegozalabam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
Zrobiłem tak jak kolega wyzej napisał,skasowałem i zrobiłem ok 80 km na samej Pb po ponownym podłaczeniu zadnych błedów silnik pracuje równo wszystko wskazuje na to ze zawinił gaz
Przed kupnem czyli ok 3000km wczesniej sprzedajacy mówił ze jest po regulacji i wymianie filtrow czy problem bedzie z regulacja
Przed kupnem czyli ok 3000km wczesniej sprzedajacy mówił ze jest po regulacji i wymianie filtrow czy problem bedzie z regulacja

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Nigdy nie wiadomo czy aby na pewno, to jest niewielki koszt i dlatego warto filtry wymienić.dondiegozalabam pisze:Przed kupnem czyli ok 3000km wczesniej sprzedajacy mówił ze jest po regulacji i wymianie filtrow czy problem bedzie z regulacja
Jeśli lpg jest dobrze dobrane (czyli podzespoły) i prawidłowo ustawione to nie trzeba po wymianie filtrów regulować.