Witam wszystkich kupiłem niedawno audi a6 c5 2.5tdi 180km skrzynia automat tip. i napęd quattro spalanie mnie troche martwi bo jest to ponad 13l. na 100km uszkodzony był wtrysk sterujący więc go wymieniłem i nie widze wielkiej różnicy auto kiepsko rusza z miejsca gdy zatrzymam się na prostej drodze i puszczę hamulec to jedzie ale bardzo wolno się rozpędza jeździłem paroma innymi automatami i tam jest dużo lepiej. Gość od którego kupiłem auto mówi że olej i filtr w skrzyni wymieniał 20 tys. temu, jak się już jedzie do fajnie zmienia biegi ale po wyżej 2000 obr. nawet jak jadę bardzo delikatnie,
Proszę o pomoc bo nie wiem co mam robić czytałem coś o zmianie kodowania skrzyni że będzie szybciej przerzucać ale czy będzie lepiej ruszać. Aha olej podobno zalał jakiegoś Mobila a filtr oryginalny.
[ TIP+Q] Audi a6 c5 dziwne ruszanie z miejsca
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
kupiłem po lekkiej kolizji blacharkę zrobiłem a jeszcze ta skrzynia poprzedni właściciel mówi że wszystko jest ok.
[ Dodano: 2013-12-03, 16:41 ]
Witam wymieniłem ostatnio wtrysk sterujący i ustawiłem kąt wtrysku bo nie chciała odpalić na zimnym teraz jest ok. Co do skrzyni to nie wiem biegi zmienia dobrze tylko to ruszanie, może ma tak być ale mi się wydaje że powinna szybciej ruszać ja muszę dodać trochę gazu żeby ruszyła z miejsca. Jak myślicie czy tak ma być czy może konwerter pada. No i to spalanie teraz cykl mieszany ok 15l.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-12-03, 16:41 ]
Witam wymieniłem ostatnio wtrysk sterujący i ustawiłem kąt wtrysku bo nie chciała odpalić na zimnym teraz jest ok. Co do skrzyni to nie wiem biegi zmienia dobrze tylko to ruszanie, może ma tak być ale mi się wydaje że powinna szybciej ruszać ja muszę dodać trochę gazu żeby ruszyła z miejsca. Jak myślicie czy tak ma być czy może konwerter pada. No i to spalanie teraz cykl mieszany ok 15l.
Pozdrawiam