Nawigacja nie zablokowana - ale potrzebny kod
Nawigacja nie zablokowana - ale potrzebny kod
Witam, posiadam nawigację jeżeli się nie mylę to RNS-D (z dwoma pokrętłami, jedno po lewej drugie po prawej stronie, są na tej samej wysokości). Moja navi nie jest zablokowana ale zamierzam odpiąć akumulator na dłuższą chwilę a wiem, że może to skutkować zablokowaniem.
Zatem czy jest możliwość zczytania kodu gdy nawigacja nie jest zablokowana?
Zatem czy jest możliwość zczytania kodu gdy nawigacja nie jest zablokowana?
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Musisz wstukać kod dostępu. Znajdziesz go w książce, jak pisze Daniel. Możesz zerknąć na obudowę, często tam niektórzy piszą te cyferkiAdriano007 pisze:Jak to jest z tym oryginalnym navi. Czy przy odpięciu aku faktycznie kod nie jest potrzebny? Urządzenie nie wymaga wpisania kodu dostepu?

Warsztat, naprawy Audi A6.
różnie bywa z radiami moje auto z 2000 roku nie potrzebowało kodu po rozłączeniu aku jak i a4 z 2003 roku i dzisiaj zrobiłem test wymontowałem radio z a3 05 rok i kodu nie potrzebuje.Kiedyś moje radio zmieniło właściciela powędrowało do innego auta i kod był potrzebny możliwe, że w modelach z lat 98 czy 99 kod będzie wymagany.
A może poprostu w A4 czy A3 nie potrzeba kodu ale juz w A6 potrzeba? Na forum dużo jest tematów w którym ludzie mają zablokowane nawigacje i wszyscy właśnie po odpięciu akumulatora.
daniel1997, powiedz na jak długo odpinałeś akumulator jak robiłeś test?
Raz szukałem takiego kodu w papierach do auta ale nic nie znalazłem, tak wogóle to ile ten kod ma mieć cyfr?
daniel1997, powiedz na jak długo odpinałeś akumulator jak robiłeś test?
Raz szukałem takiego kodu w papierach do auta ale nic nie znalazłem, tak wogóle to ile ten kod ma mieć cyfr?
SoloZiP, akumulator w a6 miałem odpięty gdzieś w granicach 30 min i wszystko działało bez kodu miałem rocznik 2000.
Kod do radia jest 4 cyfrowy zobacz podobny temat który potwierdza moje słowa viewtopic.php?t=45399 może jest to uzależnione od rocznika
Kod do radia jest 4 cyfrowy zobacz podobny temat który potwierdza moje słowa viewtopic.php?t=45399 może jest to uzależnione od rocznika

Model Navigation Plus RNS-D, po kombinacji bodajże (o ile dobrze pamiętam) strzałki w dół + as pokazuje się
MCM SW : 9430R / 8427C
SH SW : 8C08 / 0024
NAV SW : ------ / ------ / ------
NDB SW : ------ / ------ / ------
Kontrast: 34
NAV HW : ------ / ------
A czy ta nawigacja siedzi w samochodzie od nowości to nie wiem, jak to sprawdzić?
MCM SW : 9430R / 8427C
SH SW : 8C08 / 0024
NAV SW : ------ / ------ / ------
NDB SW : ------ / ------ / ------
Kontrast: 34
NAV HW : ------ / ------
A czy ta nawigacja siedzi w samochodzie od nowości to nie wiem, jak to sprawdzić?